Πολιτισμός | 16.11.2018 20:51

Raise Your Voice: Η φωνή σου μπορεί να αλλάξει τα πάντα

Newsroom

Σαράντα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες μοντέρνας δουλείας, με μέσo όρο ηλικίας τα δώδεκα. Παιδιά σκλάβοι. 25 εκατομμύρια ζουν σε εξαναγκαστική εργασία κρυμμένοι στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που καταναλώνουμε. Με τη μόδα να είναι η δεύτερη βιομηχανία.

Στην Ελλάδα σχεδόν οκτώ άτομα ανά 1.000 πληθυσμού ζουν σε συνθήκες δουλείας.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, η Τεχνόπολη μας καλεί στο «Raise Your Voice Festival», να ενώσουμε τη φωνή μας με τον Αλέξη Γεωργούλη και δεκάδες οργανώσεις της πρώτης γραμμής, ηθικούς σχεδιαστές, παραγωγούς και χιλιάδες κόσμου σε μια γιορτή κοινωνικής ένταξης που λέει τέλος στο εμπόριο ανθρώπων μέσα από πολλούς διαφορετικούς τρόπους: Έκθεση Τέχνης, Pop up Market Ηθικού Εμπορίου, Έκθεση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της πρώτης Γραμμής, Συνέδριο Διεθνών Ομιλητών, Παιδικά Εργαστήρια- KIDs Corner, Βιωματικά Εργαστήρια Ενηλίκων από Διεθνείς Οργανισμούς, Upcycle Point όπου θα δημιουργούμε νέα προϊόντα από φύρα, Έκθεση Κοστουμιών γνωστών σχεδιαστών, Swap Bazaar ρούχων και Βιβλίων, Street Dance Shows & Skate Park, Live Music Performances & DJ sets, Film room με προβολή ταινιών όλη μέρα, Ethnic & Vegan Food Halls.

 

Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί με την Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού Καλλιτεχνών και Social Disruptors στις 18:00, ακολουθούμενο από το Actions, ένα διαδραστικό δραματουργικό εργαστήρι από κορυφαίους καλλιτέχνες της Γενεύης, που θα μας βοηθήσουν να δώσουμε λύσεις. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για το κοινό σε όλες τις δράσεις.

Το Εμπόριο Ανθρώπων είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπάρχει στην παραγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών που καταναλώνουμε. Εμπεριέχει την σεξουαλική εκμετάλλευση, την εξαναγκαστική εργασία, τη διακίνηση παιδιών, την αφαίρεση οργάνων, τους εξαναγκαστικούς γάμους παιδιών (ΟΑΣΕ, 2018).

Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία του Fashion Revolution Greece που γιορτάζει πέντε χρόνια δράσεων σε όλη την Ελλάδα και άλλα 102 κράτη με 275 εκατ. reach και 720 εκατ. impressions το 2018 του #whomademyclothes.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων:

POP UP ΑΓΟΡΑ ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ ΜΟΔΑΣ 11:00-22:00
Ελάτε να γνωρίσετε αγαπημένα μας Fair Fashion Labels εμπνευσμένα από αφρικάνικη, urban και casual κουλτούρα που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στην εμπορία ανθρώπων.

ΕΚΘΕΣΗ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ 11:00-18:00
Επισκεφθείτε τα περίπτερα των ΜΚΟ! Μάθετε για το έργο τους, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε πρόσφυγες και μετανάστες και λάβετε μέρος στα διαδραστικά εργαστήρια που διοργανώνουν.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ 11:00-18:00
Ενημερωτικά Εργαστήρια από ΜΚΟ κατά της βίας. Μαθαίνουμε πώς να αναγνωρίζουμε θύματα trafficking και πώς αντιδρούμε. 

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ & ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΡΟΥΧΩΝ 11:00-23:00 
Ενημερώσου για τη σύγχρονη δουλεία και ανανέωσε τα παλιά σου ρούχα με καινούρια! Αντάλλαξε ρούχα (γυναικεία, ανδρικά και παιδικά) και αξεσουάρ ή χαρισέ τα στο σημείο ανακύκλωσης! Μπορείτε να φέρετε από ένα έως πέντε κομμάτια σε καλή κατάσταση. 

UPCYCLING POINT 11:00-18:00
Δωρεάν upcycling εργαστήρια. Δημιουργήστε τα δικά σας κομμάτια από ξύλο, ύφασμα και πλαστικό με τη βοήθεια έμπειρων τεχνιτών! 

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ- KIDS’ Corner 11:00-18:00
Παιδικά δρώμενα, εργαστήρια και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Ενημέρωση των παιδιών για τα δικαιώματα του πολίτη από ΜΚΟ όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, Ένα Παιδί Ένας Κόσμος

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ 11:00-23:00
Η τέχνη έχει φωνή! Ταλαντούχοι καλλιτέχνες Έλληνες και πρόσφυγες ενώνονται και λένε τέλος στο εμπόριο ανθρώπων μέσα από mixed media έργα τέχνης. Tα έργα φιλοξενούνται και στο διαδικτυακό χώρο humanslavery.gr με χορηγό επικοινωνίας το CNN.

ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ 11:00-23:00
Διάσημοι σχεδιαστές εκφράζουν τη στήριξή τους στην εκδήλωση, με μοναδικά εκθέματα.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ 11:00-23:00
Ολοήμερη προβολή ταινιών με θέμα «Human Trafficking», αμερικάνικης και ευρωπαϊκής παραγωγής, από παγκόσμια κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Κινητή Μονάδα Checkpoint για εξετάσεις για HIV και ηπατίτιδες Β και C θα λειτουργεί όλη την ημέρα από το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ 11:00-17:00
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες ανθρώπων με διεθνή εμπειρία στην καταπολέμηση του Ανθρώπινου Εμπορίου, αλλά και προσωπικές ιστορίες θυμάτων που επιβίωσαν. Θα παρέχεται διερμηνεία σε ελληνικά, αγγλικά, αραβικά και φαρσί. 

PERFORMERS CORNER 12:00-23:00
Χορός - Μουσική σημαίνει έκφραση! Ιρανικοί και αραβικοί χοροί, Performers Corner με live Έλληνες και Άραβες μουσικούς, ράπερ, Αφρικανούς. Όλοι μαζί δίνουν τη δική τους «φωνή»!
Συναυλίες και DJ sets θα πλαισιώνουν το φεστιβάλ όλη την ημέρα.
Skate Park, γήπεδο ποδοσφαίρου για όλους!

ETHNIC & VEGAN FOOD HALLS 11:00-23:00
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον γευστικό κόσμο έθνικ και vegan κουζίνας με τη φιλική συμμετοχή τοπικών κοινωνικών επιχειρήσεων.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ SOCIAL DISRUPTORS 18:00- 19:30
Σημαντικοί εκπρόσωποι του χώρου της τέχνης και του θεάτρου θα παρουσιάσουν τα βραβεία καλλιτεχνών του Ευρωπαϊκού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού κατά του Human Trafficking και τα βραβεία Κοινωνικών Επιχειρηματιών του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Social Disruptors. Ιδιαίτερης σημασίας για όλους μας θα είναι η παρουσία και η ομιλία των ανθρώπων που υπήρξαν θύματα trafficking. 

ACTIONS 20:00 - 21:30 
Μην χάσετε το θεατρικό εργαστήρι από τους Nicolas Cilins, Yan Duyvendak, Nataly Sugnaux. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, το ACTIONS προτείνει τη δημιουργία μιας συγκέντρωσης, στην οποία άτομα που αναζητούν άσυλο, πολιτικοί ηγέτες και εθελοντές εκφράζονται. Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Fluxum.

φεστιβάλΤεχνόπολις