Πολιτισμός | 03.12.2018 10:35

Η νέα εξώδικη διαµαρτυρία της εταιρείας PLANET AE

Newsroom

Εξώδικη διαµαρτυρία απέστειλε στο «Έθνος» η εταιρεία PLANET AE για το δηµοσίευµα στις 15.11.2018 µε τίτλο «Η επιλεκτική αµνησία της κυρίας Μενδώνη», η οποία έχει ως ακολούθως:

1. Μετά τα από 11.10.2018 µε τίτλο «Ερωτήµατα διαρκείας για τα αρχαία µνηµεία» και από 2.11.2018 µε τίτλο «Μνηµεία φιλέτα στον πλανήτη Υπερταµείο» ψευδή και συκοφαντικά δηµοσιεύµατά σας σε βάρος της εταιρείας µας, που υπογράφονται από τη συντάκτρια Ι. Κλεφτόγιαννη, µε τα οποία ισχυριστήκατε ψευδώς ότι η εταιρεία µας ως σύµβουλος του Υπουργείου Πολιτισµού απέγραψε στο Αρχαιολογικό Κτηµατολόγιο τα µνηµεία, που «µεταβιβάστηκαν» στο Υπερταµείο και στη συνέχεια ως σύµβουλος του Υπερταµείου τα γνωστοποίησε σε αυτό για να λάβει χώρα η «µεταβίβασή» τους καθώς και πληθώρα άλλων µυθευµάτων, η εφηµερίδα σας επανήλθε στις 15.11.2018 µε επανάληψη των παραπάνω µυθευµάτων χαρακτηρίζοντάς τα ως «αποκαλύψεις» της καθώς και µε νεότερους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισµούς σε βάρος µας µε άρθρο υπό τον τίτλο «H επιλεκτική αµνησία της κυρίας Μενδώνη», που υπογράφεται από τη συντάκτρια Ναταλί Χατζηαντωνίου.

Στο παραπάνω, αναφερόµενοι και πάλι στο Αρχαιολογικό Κτηµατολόγιο περιλάβατε ψευδείς ισχυρισµούς και προσβλητικούς χαρακτηρισµούς, που θίγουν άδικα και παράνοµα τη φήµη και το κύρος της εταιρείας µας, φτάνοντας στο σηµείο να αναφέρετε ότι «η αποτελεσµατικότητα της µίας (Planet) είναι εξαιρετικά αµφισβητούµενη» καθώς και ότι είναι η αιτία καθυστέρησης του έργου του Αρχαιολογικού Κτηµατολογίου αλλά και να τη συνδέετε µε «γκρίζες ζώνες», «φαυλότητα» και «ευθύνες που θα διερευνηθούν» και µάλιστα υποδεικνύοντας στο αναγνωστικό κοινό ότι στην εταιρεία µας αναφέρονται δηλώσεις της υπουργού κας Μυρσίνης Ζορµπά, που παραθέτετε και «αναφέρονται στο έργο του Αρχαιολογικού Κτηµατολογίου». Περαιτέρω, αναφερθήκατε στο έργο της εταιρείας µας «Απλοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Πολιτισµού» µε τους ισχυρισµούς πως δεν υλοποιήθηκε εµπρόθεσµα ενώ υπήρξαµε τάχα «ελεγκτής και ελεγχόµενος» ως «τεχνικός σύµβουλος του Υπουργείου Πολιτισµού για τα έργα του Επιχειρησιακού Προγράµµατος “Ψηφιακή Σύγκλιση” (και άλλων Προγραµµάτων), αλλά και σύµβουλος της Ειδικής Υπηρεσίας διαχείρισης του Ε.Π. “Ψηφιακή Σύγκλιση” του Υπουργείου Ανάπτυξης, της υπηρεσίας δηλαδή που ασκούσε τον έλεγχο των επιµέρους πράξεων ψηφιακής σύγκλισης του ΕΣΠΑ».

Επειδή όλα τα παραπάνω είναι ψευδή και συκοφαντικά για την εταιρεία µας και η εφηµερίδα σας προβαίνει στις σχετικές διαδόσεις συστηµατικά και εν γνώσει της αναλήθειας. Επειδή γνωρίζετε ότι η εταιρεία µας ανέλαβε τα δύο έργα, στα οποία αναφέρεστε κατόπιν ∆ιεθνών δηµόσιων διαγωνισµών και εν γνώσει σας διαδίδετε τα αντίθετα.

Επειδή γνωρίζετε ότι το έργο «Απλοποίηση των ∆ιαδικασιών των ∆ιευθύνσεων της Γενικής ∆ιεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονοµιάς και της Γενικής ∆ιεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Εργων» δεν ανατέθηκε στην εταιρεία µας από το Υπουργείο Πολιτισµού αλλά από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ και µάλιστα κατόπιν ∆ιεθνούς ∆ηµόσιου ∆ιαγωνισµού και εν γνώσει σας διαδίδετε τα αντίθετα.

Επειδή γνωρίζετε ότι καµία καθυστέρηση έργων εξαιτίας της εταιρείας µας ούτε παράταση ή ανανέωση σύµβασης έλαβε χώρα και εν γνώσει σας διαδίδετε τα αντίθετα. Επειδή γνωρίζετε ότι κανένα έργο µας δεν υλοποιήθηκε εκπρόθεσµα, καθώς και ότι όλα έχουν παραληφθεί από τα αρµόδια όργανα ως προσηκόντως και εµπροθέσµως παραδοθέντα. Επειδή γνωρίζετε ότι ο σύµβουλος φορέων δεν µπορεί εξ ορισµού να είναι «ελεγκτής και ελεγχόµενος» και η εταιρεία µας ασφαλώς δεν υπήρξε και εν γνώσει σας διαδίδετε τα αντίθετα.

Επειδή η επανειληµµένη διάψευση εκ µέρους µας των ψευδών σας ισχυρισµών έχει πέσει στο κενό αν και έχετε όλα τα αναγκαία στοιχεία για τη σχετική επιβεβαίωση, παρέχοντας την εντύπωση ότι υλοποιείτε σχέδιο επαγγελµατικής και επιχειρηµατικής µας βλάβης για την εξυπηρέτηση άγνωστων συµφερόντων και σκοπιµοτήτων. ∆ιαµαρτυρόµαστε για το νέο επιλήψιµο δηµοσίευµά σας και την επανειληµµένη παράνοµη προσβολή του κύρους και της φήµης της εταιρείας µας.

Σας καλούµε, όπως έχετε υποχρέωση από το νόµο, να ανακαλέσετε ρητά την παράνοµη προσβολή σε βάρος µας, να δηµοσιεύσετε αυτούσια την παρούσα, αµέσως, στην ίδια θέση και µε την ίδια µορφή µε το δηµοσίευµά σας στην εφηµερίδα σας και να µας κοινοποιήσετε το παραπάνω δηµοσίευµα αποκατάστασης.

Σας καλούµε να απέχετε στο µέλλον από κάθε παρόµοια παράνοµη προσβολή του κύρους και της φήµης της εταιρείας µας. Σας δηλώνουµε ότι επιφυλασσόµεθα ρητά κάθε νόµιµου δικαιώµατός µας.

Planet ΑΕ