Πολιτισμός|27.01.2020 18:09

Διαμαρτυρία της «Αυτοδιαχείρισης»

Ναταλί Χατζηαντωνίου

Επιστολή προς το ethnos.gr απευθύνει ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση» εφιστώντας την προσοχή μας «στην αναληθή αναφορά για τον Οργανισμό μας, όπως αυτή περιλαμβάνεται στο ρεπορτάζ σας, με τίτλο «Δημιουργοί: Ό,τι και να πεις Μενδώνη, το τραγούδι δεν τελειώνει».

Ειδικότερα, όπως γράφουν «στην παράγραφο του άρθρου σας με τίτλο Περί της «Αυτοδιαχείρισης-Autodia» αναφέρεται το εξής: "Αυτό τόνισε κι ο Δρογώσης, δίνοντας μία απάντηση εμμέσως και σε όσους θα παρουσίαζαν ως λύση στην παρούσα στιγμή τη μετακίνηση του πληθυσμού των δημιουργών στην «Αυτοδιαχείριση-Autodia» (ΟΣΔ), της οποίας η άδεια έχει ανακληθεί.

Σας γνωρίζουμε ότι η αναφορά που υιοθετείτε για τον Οργανισμό μας είναι ψευδής, καθώς στις 23/12/2019, το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση της Προέδρου του Δ’ Τμήματος αυτού, ανέστειλε, με αιτιολογημένη προσωρινή διαταγή, την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, να ανακαλέσει για δύο μήνες την άδεια λειτουργίας της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, αναιρώντας ουσιαστικά την κύρωση αυτή».

Και συνεχίζουν τονίζοντας ότι «η απόφαση του ΣτΕ δικαίωσε όχι μόνον την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, αλλά και όλους τους Έλληνες δικαιούχους και ξένους Οργανισμούς, που την εμπιστεύτηκαν και την στήριξαν σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη συλλογική διαχείριση στη χώρα μας. Η ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ βρίσκεται πλέον ξανά σε πλήρη λειτουργία, ασκώντας συλλογική διαχείριση, προστατεύοντας τα Μέλη της και συνεχίζοντας απρόσκοπτα το έργο της, παρέχοντας όλα τα εχέγγυα ενός Οργανισμού ευρωπαϊκών προδιαγραφών».

Δεν αντιλαμβανόμαστε ωστόσο γιατί δεν απευθύνουν την επιστολή διαμαρτυρίας τους στον Στάθη Δρογώση που διατύπωσε τη συγκεκριμένη φράση περί της αναστολής της άδειας της «Αυτοδιαχείρισης», η οποία όπως διαβάζουμε ανακλήθηκε από το ΣτΕ με «προσωρινή διαταγή».

Αυτοδιαχείριση