«Ποδαρικό» με νέα αξιολόγηση στην ΕΡΤ
Τα μέλη της νέας διοίκησης βρέθηκαν χθες στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Τα δυνατά βιογραφικά, η σπόντα του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη «μεγάλη απόσταση ως προς τη γνώση, την εμπειρία και τη διαδρομή» σε δύο από αυτά αλλά και η επιχειρηματολογία υπέρ της αξιολόγησης στην ΕΡΤ «καθαρά και χωρίς πολλές συζητήσεις» από τον νεοδιορισθέντα διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Δρόσο, καθόρισαν το κλίμα στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γ. Δρόσος, ο δημοσιογράφος Λευτέρης Αρβανίτης και ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν οι προτεινόμενοι από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, για διορισμό του πρώτου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΣ της ΕΡΤ και την κάλυψη δύο θέσεων μελών από τους άλλους δύο.
Στην εισήγησή του ο κ. Κρέτσος έκανε ειδική αναφορά στα καλά βιογραφικά των προτεινομένων και οι υποψηφιότητες εγκρίθηκαν, οι δύο πρώτες με 11 ψήφους υπέρ, 6 αρνητικές και 4 «παρών», ενώ η υποψηφιότητα του Δ. Παπαδημητρίου εξασφάλισε ευρεία στήριξη (και από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) με 17 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 3 «παρών».
Από την αρχή της συνεδρίασης ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω επιστημονικής και συναδελφικής συγγένειας με τον Γ. Δρόσο αλλά και της φιλίας που τον συνδέει με τον Δ. Παπαδημητρίου. Στη συνέχεια είπε ότι θεωρεί «αυτοθυσιαστικού χαρακτήρα τη συμμετοχή» του κ. Παπαδημητρίου, ενώ γενικότερα, διεροωτώμενος αν υπήρχε κάποια ανοιχτή προκήρυξη και οι ενδιαφερόμενοι έθεσαν την υποψηφιότητά τους, έβγαλε το δικό του συμπέρασμα: «Προφανώς θα τους παρακάλεσαν να αναλάβουν αυτά τα καθήκοντα. Δεν διανοούμαι ότι θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά». Χαρακτηριστική της όλης συνεδρίασης ήταν η γενικότερα καλή ομολογία για τον Δ. Παπαδημητρίου αλλά και για τον Γ. Δρόσο.
Ωστόσο ο ίδιος ο Γ. Δρόσος έθιξε το θέμα της είδησης που βγήκε στη δημοσιότητα από σελίδα ηλεκτρονικού ιστολογίου που ανέφερε ότι ερευνάται «για κακουργηματική απιστία όσον αφορά τη θητεία του ίδιου και των συνεργατών του στην ΕΠΟ». Απαντώντας με έμφαση τόνισε ότι έδωσε ήδη εντολή στους δικηγόρους του «να προβούν στα αναγκαία ώστε οι υπεύθυνοι να πληροφορηθούν από το δικαστήριο το κόστος του ψεύδους τους».
Όσον αφορά το έργο που αναλαμβάνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, δεν θέλησε να σχολιάσει τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης (είπε ωστόσο ότι «κανείς δεν φέρνει μόνο κακά πράγματα. Κάτι θα έκαναν και αυτοί»). Απαντώντας στα περί κινήτρων σχολίασε με φυσικότητα: «Όταν είδα την προκήρυξη είπα “γιατί όχι;”» τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να αφήσει το Πανεπιστήμιο».
Απέρριψε επίσης αυστηρά «κάθε ιδέα λογοκρισίας» και είπε για την αξιολόγηση «εγώ είμαι υπέρ, καθαρά και χωρίς πολλές συζητήσεις». Παραδέχθηκε ταυτόχρονα ότι είναι δύσκολο η αξιολόγηση να γίνει, όπως και ότι δεν πρέπει να συνιστά λογοκρισία, περιορισμό, «δεν μου αρέσει το ύφος σου, δεν μου αρέσει η φάτσα σου, δεν μου αρέσει η φωνή σου κ.λπ. Καθόλου». Παράλληλα είπε ότι θα υπάρξει μέγιστη αξιοποίηση του προσωπικού της ΕΡΤ με διακριτούς ρόλους.
Η... απώλεια βιντεοληπτικού υλικού «εξαφανίζει» τους υπεύθυνους για τα Τέμπη - Τα κραυγαλέα λάθη που στοιχειώνουν τη δικογραφία
ΕΣΥ: Αλλαγές στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή στελεχών στο δημόσιο ετοιμάζει η κυβέρνηση - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη διαγραφή Σαμαρά - Τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες φέτος τα Χριστούγεννα; Πού κυμαίνονται οι τιμές και τι ισχύει για το εξωτερικό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr