Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τις εκκλησίες τα Χριστούγεννα
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΚάλεσμα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τηρήσει η Εκκλησία τις αποφάσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους. Η συνομιλία, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τον Κ. Μητσοτάκη να ευχαριστεί τον κ. Ιερώνυμo για τη σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει τόσο ο ίδιος, όσο και η Εκκλησία, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Επίσης, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και συζήτησαν για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονιά.
Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής των ειδικών τις οποίες η κυβέρνηση θα ακολουθήσει και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.
- Το νέο άνοιγμα Ζελένσκι στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό και οι αιχμές για την Ευρώπη – Σκληρές διαπραγματεύσεις στο Μαϊάμι
- Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Τα σχέδια για τις γιορτές – Αποφασισμένοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
- Αναφορές για πάνω από 500 διαγραμμένες σελίδες από τα αρχεία Έπσταϊν - Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις νέες αποκαλύψεις
- «Δε θέλω να με πλησιάσει ποτέ»: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Παππά θα καταθέσει ο Νίκος Γιαννόπουλος