Εκκλησία | 20.10.2019 12:10

Βαρθολομαίος: Μεγαλύτερη πληγή του εκκλησιαστικού βιώματος η υποκρισία

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στην υποκρισία, την οποία χαρακτήρισε «τη μεγαλύτερη πληγή του εκκλησιαστικού βιώματος και της πράξεώς του», αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την ομιλία του από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, συμμετέχοντας στον εορτασμό για τη συμπλήρωση 200 ετών από την κατασκευή του καινούριου καθολικού (ναού) της μονής.

Είχε προηγηθεί λαμπρή πατριαρχική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του κ. Βαρθολομαίου. Μητροπολίτες και ηγούμενοι μονών της Αθωνικής Πολιτείας έψαλλαν στη Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πολυέλαιοι του ναού πήγαιναν πέρα - δώθε, γιορτάζοντας το χαρμόσυνο γεγονός της παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στο μοναστήρι.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης φύτεψε στο προαύλιο του ναού μία ελιά, ως ενθύμιο της παρουσίας του στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος. Λίγο μετά τις 14:00 ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει για τη διοικητική πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, Καρυές, όπου θα τύχει επίσημης υποδοχής από την Ιερά Επιστασία της Αθωνικής Πολιτείας. Ο κ. Βαρθολομαίος θα διανυκτερευσει στις Καρυές και το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος