Εκκλησία|29.03.2020 16:20

Τηλεφωνική επικοινωνία Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον Αμερικανό υπουργό Υγείας

Μαρίνα Ζιώζιου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Αλεξ Αζάρ, είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε στον -Ορθόδοξο το θρήσκευμα- κ. Αζάρ, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην ενθρόνισή του τον προηγούμενο Ιούνιο στη Νέα Υόρκη, ότι η έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης, αλλά και ότι η Εκκλησία της Αμερικής είναι μία Εκκλησία που έχει ποίμνιο σε ολόκληρη τη χώρα.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και προσεύχομαι στον Θεό να συνεχίσει να σας δίνει δύναμη και κουράγιο και στους ηρωικούς γιατρούς και νοσηλευτές, που κάθε μέρα δίνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα για να σώζουν ανθρώπινες ζωές».

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με τον κ. Αζάρ προσδιορίστηκαν δύο βασικοί τομείς στους οποίους η Εκκλησία μπορεί να βοηθήσει τις ευρύτερες κοινότητες όλων των ενοριών στις ΗΠΑ.

Δηλαδή, την οργάνωση της υποστήριξης των οικογενειών των γιατρών, των νοσηλευτών και όλων των επαγγελματιών του κλάδου της Υγείας, που λόγω της κατάστασης απουσιάζουν από τα σπίτια τους, σχεδόν, όλη την ημέρα και την οργάνωση της παροχής γευμάτων και ειδών διατροφής σε όλα τα παιδιά που δεν τα διαθέτουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αποκάλυψε την επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Υγείας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε χθες με τη συμμετοχή των μητροπολιτών της Επαρχιακής Συνόδου της Αμερικής, των επισκόπων και 325 κληρικών από τις ΗΠΑ.

Η τηλεδιάσκεψη είχε ως αντικείμενο το θέμα της πανδημίας και θα επαναληφθεί μία εβδομάδα πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο κ. Ελπιδοφόρος απάντησε στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους κληρικούς και τους εξέφρασε τη βαθύτατη εκτίμησή του για όλα όσα κάνουν για τους πιστούς αυτές τις δύσκολες στιγμές, καθώς οι πιστοί προσβλέπουν σε αυτούς και τους θεωρούν το στήριγμά τους.

Τόνισε μάλιστα ότι βρίσκεται στο πλευρό τους 24 ώρες το 24ωρο και ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υποστηρίζει όλες τις προσπάθειές τους να συνεχίσουν τη διακονία τους και με τη διαδικτυακή και ηλεκτρονική μετάδοση των ακολουθιών.

Αλεξ ΑζάρΕλπιδοφόροςΚορονοϊόςΑρχιεπίσκοπος Αμερικής