Παππάς δίνει ρεσιτάλ σε τσάμικο και ξεσηκώνει το κοινό σε γιορτή στο σχολείο «Μίκης Θεοδωράκης»
Ο εφημέριος από την Αγία Μαρίνα Ωρωπού παπά Σπύρος έκλεψε την παράσταση στη γιορτή για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που διοργάνωσε η Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού στο σχολείο "Μίκης Θεοδωράκης" στον Ωρωπό🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Το τσάμικο που χόρεψε ο εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Μαρίνας Ωρωπού έκλεψε την παράσταση στο οπτικοακουστικό αφιέρωμα που διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού στο Λύκειο "Μίκης Θεοδωράκης" στη Σκάλα Ωρωπού με διοργανώτρια τη Μητρόπολη Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού .
Το προτελευταίο χορευτικό που ήταν το "Χαρά που το ΄χουν τα βουνά" που προέρχεται από την Πελοπόννησο και αναβίωσε η Δόμνα Σαμίου. Ο παπά Σπύρος έσυρε πρώτος τον χορό στο τσάμικο όπου συμμετείχαν όλοι οι χορευτές πάνω στο μεγάλο πάλκο του Λυκείου Ωρωπού.
Κύριλλος: Δε βάζουμε μυαλό
Στο φινάλε του τραγουδιού που ερμήνευσαν ο επίσης ιερέας Ιωάννης Μάνος και ο Παναγιώτης Σδούκος ο παπά Σπύρος έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ με τις φιγούρες του. Στο φινάλε της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος εξήρε την προσπάθεια του παπά Σπύρου που οργανωτικά ήταν η ψυχή της εκδήλωσης και έδωσε υπόσχεση για περισσότερες εκδηλώσεις στο μέλλον: ¨Δεν πτοούμαστε από τον κορονοϊό. Δε βάζουμε μυαλό εμείς. Θα τον νικήσουμε και δεν ξανακλεινόμαστε στο σπίτι".
Τιμή στον Καποδίστρια
Ο απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ιστορικός συγγραφέας και ερευνητής Ιωάννης Γκικάκης έκανε συνοπτική παρουσίαση της μάχης του Ωρωπού (24/6-13/7 του 1831) που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εδραίωση της επανάστασης και του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους. Ο Μητροπολίτης Κύριλλος αναφέρθηκε στη σημασία των εορτασμών για την Επανάσταση του 1821 και στη δολοφονία του Καποδίστρια που έγινε σαν σήμερα στις 27 Σεπτεμβρίου 1931 στο Ναύπλιο και σημείωσε πως ο Καποδίστριας ήταν ο πολιτικός που ίδρυσε την Ελλάδα και τη μεγάλωσε πέρα από την Αττικοβοιωτία και την Εύβοια. Επίσης τίμησε το δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και την προσφορά του στον τόπο.
Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν οι παραστατικές αφηγήσεις της Μαίρης Κασαμπαλάκου σε κείμενα και μουσική επιμέλεια Ιωάννη Τούσια. Συμμετείχε παραδοσιακή ορχήστρα με τους Ιωάννη Μάνο, Παναγιώτη Σδούκο, Τιμολέων Ντέμο, Κώστα Χρυσικόπουλο, Ιωάννη Τούσια, Θανάση Λάκκα.
Συναγερμός στο Καστελόριζο: Περίεργες κινήσεις Τούρκων - Δύο συλλήψεις
Mega deal 5 δισ. με Γαλλία: 3 φρεγάτες Belharra, 3 κορβέτες Gowind - Ιστορική αμυντική συμφωνία
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr