Telegraph για τουρισμό στην Ελλάδα: Μια χώρα με ήλιο, σχετικά ανέπαφη από τον κορονοϊό
Εκτενές αφιέρωμα στη χώρα μας κάνει η Telegraph🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

«Λουσμένη στον ήλιο, χωρίς συνωστισμό, διάσημη για τη φιλικότητά της και σχετικά ανέπαφη από τον κορονοϊό, η Ελλάδα ακούγεται ως ο τέλειος προορισμός για διακοπές μετά την καραντίνα.» Με αυτό τον τρόπο αρχίζει το αφιέρωμά του στη χώρα μας ο ταξιδιωτικός συντάκτης της Telegraph, Όλιβερ Σμιθ. Ο ίδιος, όμως, θέτει και ένα ερώτημα: Κατά πόσο, δηλαδή, οι καταστάσεις θα επιτρέπουν στη χώρα μας να υποδεχτεί Βρετανούς το καλοκαίρι.
Το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, στις οποίες γίνεται σαφές ότι η Ελλάδα θα κάνει «ό,τι περνά από το χέρι της», για να διασφαλίσει πως οι Βρετανοί θα είναι μεταξύ των πρώτων παραθεριστών από το εξωτερικό που θα επισκεφτούν τη χώρα, με ασφάλεια και χωρίς να διακινδυνεύσουμε την καλή πορεία της χώρας μας σχετικά με την εξέλιξη του ιού.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας για εισερχόμενο τουρισμό και έχουμε κοινές αξίες και ιδανικά ως προς τον τρόπο διασκέδασης και χαράς», σημειώνει ο υπουργός ο οποίος όμως θέτει στο τραπέζι των συζητήσεων και τις απαιτούμενες κινήσεις και διασφαλίσεις που πρέπει να παρέχει η Βρετανική κυβέρνηση αναφορικά με τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης του ιού. «…θα χρειαστεί να γίνονται κάποιας μορφής τεστ που θα παρέχονται από τη βρετανική κυβέρνηση ή από ιδιώτες. Ελπίζουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι η τεχνολογία θα έχει προχωρήσει, ώστε αυτό να είναι εφικτό και τα τεστ, να είναι πιο ακριβή και φθηνότερα. Αν όχι τον Ιούλιο, τότε ίσως τον Αύγουστο θα θέλαμε να υποδεχτούμε και πάλι Βρετανούς».
Λεπτομερής είναι και η αναφορά που γίνεται σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων, με την επισήμανση για την συνέχιση της εφαρμογής οδηγιών σχετικά με την κοινωνική αποστασιοποίηση. «Η εμπειρία για τους επισκέπτες στην Ελλάδα θα είναι διαφορετική. Τα τραπέζια και οι ξαπλώστρες θα είναι πιο απλωμένα, το προσωπικό πιθανότατα θα φορά προστατευτικό εξοπλισμό και γάντια. Λαμβάνουμε μέτρα, για να αποφεύγουμε ουρές και θα περιορίσουμε τον αριθμό των τραπεζιών στα εστιατόρια, βάζοντας τραπέζια έξω και αλλάζοντας τον τρόπο που σερβίρεται το φαγητό. Στα ξενοδοχεία αναμένεται να υπάρχει πιο συχνός καθαρισμός δωματίων και κοινόχρηστων χώρων». Κλείνοντας την παρέμβαση του στο άρθρο ο υπουργός επισημαίνει ότι «θα λειτουργήσουμε με υπεύθυνο τρόπο για όσο χρειαστεί, αλλά κάποιες αλλαγές ίσως παραμείνουν για πάντα».
Επιμένουν για «Χριστούγεννα στους δρόμους» οι αγρότες – Τα νέα μπλόκα και τα «ανοιχτά» διόδια
Eπικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Ουκρανικό: Τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων στο Μαϊάμι
«Θα μπορούσαν να είχαν γλιτώσει πάνω από 1.000 θύματα»: Το FBI «έθαψε» καταγγελία του 1996 για κακοποίηση ανηλίκων στην υπόθεση Επστάιν
Τρομερός ΠΑΟΚ «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα! 2-0 αντί 5-0 λόγω Κότσαρη!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




