Εστίαση: Στήθηκαν τραπεζάκια παντού, «αστακοί» με μάσκες, γάντια οι σερβιτόροι
Μουδιασμένο άνοιγμα της εστίασης από σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Η επανεκκίνηση της εστίασης, υπό τη νέα της μορφή, είναι πλέον γεγονός. Από το πρωί της Δευτέρας 25/5 άνοιξαν τα μαγαζιά και τα στέκια και οι πλατείες αποκτούν ξανά ζωή, κίνηση και... βαβούρα! Τα καφέ, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια έστησαν τα τραπεζάκια τους σε αποστάσεις ασφαλείας, τα γκαρσόνια ντύθηκαν τα «χρώματα» του... πολέμου με τον κορονοϊό φορώντας μάσκες και γάντια και πλέον δίνεται το μεγάλο στοίχημα να διασωθούν οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές 75 μέρες.
Ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος δοκιμάστηκε περισσότερο από κάποιους άλλους που ανεστάλη η λειτουργία τους λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού θα προσπαθήσει να κάνει το... colpo grosso και να σώσει τη χρονιά.
Σύμμαχός του, ο καλός καιρός, που σημαίνει ότι οι πελάτες θα λαμβάνουν τις υπηρεσίες του εκάστοτε καταστήματος έξω, στον καθαρό αέρα, αλλά και οι ελαφρύνσεις που έχουν δρομολογηθεί τόσο από την κεντρική διοίκηση, με τα μέτρα στήριξης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση (μείωση ενοικίου, φόρων, κτλ.), όπως και από την τοπική αυτοδιοίκηση με τους δήμους να μειώνουν τα δημοτικά τέλη και να παραχωρούν χώρους στους μαγαζάτορες όπου κατά περιπτώσεις, θα κλείνουν ακόμα και οι δρόμοι για να στηθούν τραπεζάκια.
Στις φωτογραφίες μπορεί κανείς να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη νέα τάξη πραγμάτων που βιώνουν πελάτες, καταστηματάρχες κι εργαζόμενοι και την οποία θα πρέπει όλοι να βάλουμε στις ζωές μας.
Ετσι ανοίγει η εστίαση - Οι νέοι κανόνες λειτουργίας
Η απόσταση από το ένα τραπέζι στο άλλο (υπολογίζεται η ακμή του) χωρίς καρέκλες πρέπει να είναι 0,70 μέτρα. Εάν μετά των δύο τραπεζιών μεσολαβεί μία καρέκλα η απόσταση μεταξύ των δύο τραπεζιών είναι 1,10 μέτρα. Εάν μεταξύ των δύο τραπεζιών μεσολαβούν δύο καρέκλες η απόσταση από τραπέζι σε τραπέζι πρέπει να είναι 1,70 μέτρα.
- * Κάθε πελάτης πρέπει να έχει χώρο 2 τετραγωνικών μέτρων.
- * Ορίζονται τα έξι (6) άτομα ως ο μέγιστος αριθμός καθήμενων ατόμων σε ένα τραπέζι.
- * Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
- * Καθιερώνονται αλατοπίπερα μίας χρήσης όπως και οι ατομικές μερίδες μίας χρήσης σε λάδι, ξύδι κλπ.
- * Οι εργαζόμενοι σερβιτόροι, μάγειρες και άλλες ειδικότητες πρέπει να φορούν αυστηρά γάντια και μάσκα ή προσωπίδες.
- * Οι κατάλογοι των καταστημάτων πρέπει να είναι μίας χρήσης ή πλαστικοποιημένοι που θα απολυμαίνονται ή ο τιμοκατάλογος θα κοινοποιείται στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη μέσω QR ψηφιοποίησης.
- * Να αποφεύγονται οι θήκες για χαρτοπετσέτες. Χρήση συσκευασμένων ατομικών χαρτοπετσετών.
- * Χρήση τραπεζομάντηλων μιας χρήσης ή πλαστικά τραπεζομάντηλα, τα οποία θα τοποθετούνται λίγο πριν καθίσουν οι πελάτες. Σε περίπτωση χρήσης υφασμάτινων τραπεζομάντηλων, αυτά να πλένονται στο πλυντήριο τουλάχιστον στους 60ο C και να αποθηκεύονται σε κλειστά ερμάρια. Στην περίπτωση των πλαστικών, άμεση απολύμανση μετά τη χρήση.
- * Αποφυγή χρήσης κλιματιστικών, σχολαστικός καθαρισμός φίλτρων και συντήρηση των συσκευών ανακύκλωσης / ψύξης.
Μαγδεμβούργο: Ερωτήματα για τις ευθύνες των Αρχών και τους χειρισμούς για τις πληροφορίες από το παρελθόν του δράστη
Νέες απειλές Πούτιν: Υπόσχεται καταστροφικά αντίποινα στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν
Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα (23/12) η πληρωμή της πρώτης δόσης
Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr