Στον «αέρα» ο τουρισμός: Ξενοδόχοι και γιατροί γυρνούν την πλάτη στα υγειονομικά πρωτόκολλα
Ελάχιστα τα ξενοδοχεία καραντίνας, αλλά και οι γιατροί που θα τα στελεχώσουν🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Την ώρα που η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει εκπονήσει ένα άρτιο σχέδιο για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα κρούσματα κορονοϊού, εισαγόμενα και εγχώρια, οι ξενοδόχοι, της γυρνούν την πλάτη. Η χώρα μετρά αντίστροφα για να ανοίξει πλήρως τα σύνορα, όμως τα νησιά δεν βάζουν... πλάτη. Ξενοδοχεία καραντίνας μετρημένα στα δάκτυλα, ακόμα λιγότεροι οι γιατροί που θα τα στελεχώσουν και το πλάνο-τουρισμός, με το οποίο η κυβέρνηση παίζει τα... ρέστα της για να ρεφάρει μεγάλο ποσό από τη δημοσιονομική τρύπα που δημιούργησε ο κορονοϊός, δείχνει να τινάζεται στον αέρα.
«Δεν υπάρχει τίποτε από αυτά. Έχουμε μόνο έναν αγροτικό γιατρό, δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας. Υπάρχει ένας ακόμα γιατρός που είναι από τους Γιατρούς του Κόσμου. Δηλαδή υπάρχουν δύο γιατροί για όλο το νησί» λέει στο Open TV ο Αντώνης Αγάς, που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο στο νησί της Φολεγάνδρου. «Η λήξη της προθεσμίας ήταν την Πέμπτη (.σ.: 18 Ιουνίου) κι αυτή τη στιγμή είμαστε χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας» τονίζει στο Ανοιχτό Κανάλι, η Μάνια Αμπατζή, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Πάρου. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα ξενοδοχεία καραντίνας απέφερε μόλις 40 αιτήσεις από τα τουλάχιστον 100 που χρειάζονται. «Ποιος θα μπει σε μία τέτοια διαδικασία, εάν θέλουν να πάνε σε ένα ξενοδοχείο με 40 δωμάτια. Με τον ΦΠΑ είναι 400 ευρώ την ημέρα. Αυτό το ξενοδοχείο για να επανδρωθεί θέλει το λιγότερο 10 άτομα. Με 12.000 ευρώ το μήνα, με τον ΦΠΑ μέσα θα μπορέσει ένα ξενοδοχείο να πληρώσει; Δεν πρέπει να καθοριστεί η αμοιβή; Πρέπει να είναι έρμαιο ο ξενοδόχος;» διερωτάται ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου (ΠΙΣ).
Τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποτελούν τροχοπέδη για να ανοίξουν τα ξενοδοχεία. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προέτρεψε μέσω των διαγγελμάτων του ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τους ξενοδόχους και τους ζήτησε να μην αφήσουν κλειστά τα καταλύματά τους, οι ξενοδόχοι δεν ξέρουν εάν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν νόμιμα, καθώς καλούνται να βρουν λύσεις στο θέμα με τους γιατρούς. Κι αυτό διότι το πρωτόκολλο ασφαλείας ορίζει έναν γιατρό για κάθε ξενοδοχείο. «Με τους ιδιώτες γιατρούς που μιλήσαμε κανένας δεν δέχεται να αναλάβει αυτή την ώρα την ευθύνη» τονίζει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Προφανώς κάποιος πρέπει να μας πει με ποιους γιατρούς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Απ ό,τι ακούω υπάρχει θέμα αμοιβών» σημειώνει η Μάνια Αμπατζή.
Πάντως, ο ιατρικός σύλλογος δηλώνει «παρών» με 200 ιδιώτες γιατρούς που είναι διαθέσιμοι στις Κυκλάδες για να εξετάζουν ύποπτα κρούσματα, ενώ θα υπάρχει και ομάδα άμεσης επέμβασης που θα πηγαίνει στα μικρά νησιά. Αυτό που καλείται να εξαργυρώσει η χώρα μας είναι η επιτυχημένη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας. Όλοι ελπίζουν σε επανάληψη του ελληνικού θαύματος τους επόμενους μήνες.
Επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία: Σαουδάραβας γιατρός ο δράστης – Υποστηρικτής του AfD και θαυμαστής του Μασκ
Δύο χρόνια μετά και με οικονομικές «πληγές» στην τοπική κοινωνία, ανοίγει ξανά το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου
Σε πριμ... έγκαιρης καθυστέρησης μετατρέπεται το πριμ έγκαιρης παράδοσης: Η επέκταση του Τραμ και οι παρατάσεις 409 ημερών
Από πού συμφέρει να ψωνίσετε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Οι τιμές σε Βαρβάκειο και σούπερ μάρκετ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr