Ετσι θα προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί - Οι τρεις άξονες της μοριοδότησης
Τα βασικά κριτήρια, καθώς και τον τρόπο υπολογισµού των µορίων ανακοίνωσε το υπουργείο🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Τον Ιανουάριο του 2019 θα κληθούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής για τις πρώτες 4.500 από τις συνολικά 15.000 θέσεις, που θα καλυφθούν στα δηµόσια σχολεία µε το νέο σύστηµα διορισµών, το οποίο ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.
Αµέσως µετά και σε κάθε περίπτωση µέσα στην άνοιξη -όπως είπε ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου- θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για τις υπόλοιπες 10.500 θέσεις στη Γενική Εκπαίδευση. Στόχος είναι όλες οι αιτήσεις να γίνουν εντός του 2019, ώστε δάσκαλοι και καθηγητές να γνωρίζουν τον πίνακα κατάταξης για τους διορισµούς, οι οποίοι θα πραγµατοποιηθούν το 2020 και 2021.
Χθες, ο υπουργός κοινοποίησε στους εκπαιδευτικούς τα βασικά κριτήρια για τις προσλήψεις καθώς και τον τρόπο µοριοδότησής τους. Την προκήρυξη και ευθύνη της διαδικασίας πρόσληψης του προσωπικού αναλαµβάνει το ΑΣΕΠ µε σύστηµα µοριοδότησης κριτηρίων µέσω προκήρυξης κάθε 2 χρόνια, καθώς ο γραπτός διαγωνισµός καταργείται. Στο εξής τίθεται σε ισχύ ενιαίο σύστηµα µοριοδότησης για µόνιµους και αναπληρωτές και ταυτόχρονα συντάσσεται ενιαίος πίνακας που θα χρησιµοποιείται τόσο για τον διορισµό µονίµων όσο και για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μεταβατικές διατάξεις θα ισχύσουν για την εξασφάλιση της Παιδαγωγικής Επάρκειας όσων εκπαιδευτικών δεν τη διαθέτουν.
Βασικά κριτήρια για τις προσλήψεις αποτελούν η προϋπηρεσία των αναπληρωτών (έως και τους 120 µήνες), τα ακαδηµαϊκά προσόντα και η κοινωνική κατάσταση. Οσον αφορά στη µοριοδότηση δίνεται ίση βαρύτητα στην προϋπηρεσία και στα ακαδηµαϊκά προσόντα, προκειµένου από τη µια να αξιοποιηθεί η εµπειρία των αναπληρωτών αλλά και για να µην αποκλειστούν οι νέοι εκπαιδευτικοί µε µικρή ή χωρίς προϋπηρεσία αλλά µε αυξηµένα ακαδηµαϊκά προσόντα.
Χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι, προκειµένου να υλοποιηθεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, εντός τριετίας 2018-21, τα συναρµόδια υπουργεία (Εσωτερικών, Υποδοµών και Παιδείας) θα καταθέσουν, εντός του Ιανουαρίου, ολοκληρωµένο σχεδιασµό αντιµετώπισης του συνόλου των αναγκών της σχολικής στέγης στο σύνολο της χώρας (περίπου 650 νέες αίθουσες νηπιαγωγείου).
Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις του υπουργείου Παιδείας η υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων (ηλικίας 4-5 ετών) στο νηπιαγωγείο απελευθερώνει θέσεις στους παιδικούς σταθµούς για τα µικρότερα παιδιά και κυρίως τα βρέφη που, κατά κανόνα, αποκλείονται από τις δοµές κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας λόγω έλλειψης θέσεων.
Από τέλος Μαρτίου ακριβά φάρμακα στο σπίτι για 120.000 ασθενείς - Τι θα γίνει με τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ
Ερντογάν: «Δεν θα αφήσουμε τους Σύρους μόνους τους» - Ο Τούρκος πρόεδρος «ανοικοδομεί» τη Συρία
Στα Σεπόλια παίρνουν το σπίτι οικογένειας με παιδί ΑμεΑ λίγο πριν τα Χριστούγεννα - Τους έδωσαν 2 μέρες
Κλέλια Ρένεση: «Έλεγαν ότι ο Μανού Τσαο ήταν ο πατέρας του παιδιού μου, ήταν τόσο αστείο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr