Θάνατος 39χρονου Dj από κορονοϊό: Αντικαπνιστής και χωρίς προβλήματα υγείας
Σοκ από τον θάνατο του 39χρονου Dj από κορονοϊό, η περίπτωση του οποίου όμως δεν είναι η μόνη που αποδεικνύει ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η είδηση του θανάτου του 39χρονου Dj Decibel (Δημήτρης Μπέλλος), ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό και δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο Dj νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», δίνοντας μάχη για τη ζωή του επί τρεις εβδομάδες, όμως δεν τα κατάφερε.
Φίλοι και συνεργάτες του μιλούν στο OPEN TV για τον αδικοχαμένο Dj και σημειώνουν πως επρόκειτο για έναν οικογενειάρχη που ήταν αντικαπνιστής, δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας από την Covid. «Μου ανέφερε ότι είχε δύσπνοια και ότι έκανε τεχνητές αναπνοές. Αυτό ήταν την τρίτη ημέρα που είχε κορονοϊό. Μου είχε πει "νιώθω ότι θα πεθάνω"», αναφέρει ο Αυγουστίνος, φίλος του Δημήτρη Μπέλλου.
Η επιδείνωση του μουσικού παραγωγού ήταν ραγδαία. Διακομίστηκε εσπευσμένα στο «Γεώργιος Γεννηματάς» όπου και διασωληνώθηκε σχεδόν αμέσως. «Μπήκε στη ΜΕΘ και δεν μπορούσαν να τον ξυπνήσουν», σημειώνει ο Δημήτρης Μαχαίρας, συνεργάτης του 39χρονου. «Με την Ιωάννα (σύζυγο του εκλιπόντος) μίλησα το πρωί, πριν πεθάνει. Είχαν ματώσει τα πνευμόνια του και δεν έδιναν ελπίδες οι γιατροί χθες το πρωί», περιγράφει ο φίλος του Dj.
Ένας άλλος φίλος του Δημήτρη, Dj και ο ίδιος, παραδέχεται πως μετά τον θάνατο του φίλου του είδε τον κορονοϊό με άλλο μάτι. «Πριν καιρό έλεγα πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Όταν όμως σου χτυπήσει την πόρτα όλο αυτό, τότε αρχίζεις και καταλαβαίνεις κάποια πράγματα». Τραγική ειρωνεία για τον άτυχο Dj είναι πως φορούσε μάσκα ακόμη κι όταν εργαζόταν και προσπαθούσε να πείσει τους γύρω του ότι μπορεί να κινδυνεύσει κι ο πιο νέος, ο πιο υγιής.
Οι νέοι όλο και πιο ευάλωτοι - Πέφτει διαρκώς ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων
Η περίπτωση του Δημήτρη Μπέλλου δεν είναι η μοναδική που αποδεικνύει ότι ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις και πως κανείς δεν είναι άτρωτος. Διασωληνωμένη νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης 28χρονη μητέρα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, διοίκηση, γιατροί και ΕΚΑΒ αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και τελικά βρέθηκε αργά τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με την 28χρονη να δίνει τη δική της μάχη με τον κορονοϊό. Η ασθενής είναι μητέρα ενός πολύ μικρού παιδιού και δεν φέρεται να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Νόσησε από κορονοϊό πριν λίγες ημέρες και η υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά το τελευταίο 24ωρο.
Την ίδια ώρα, γνωστός έγινε την Κυριακή και ο θάνατος μιας 33χρονης που προσβλήθηκε από κορονοϊό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 33χρονη διακομίσθηκε βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε, καθώς κατέληξε από ανακοπή. Οι γιατροί προκειμένου να βεβαιωθούν από πού προήλθε η επιδείνωση της υγείας της, έκαναν το rapid test το οποίο βγήκε θετικό.
Μιλώντας στο OPEN TV το Σάββατο, ο Κώστας Ιμπρίαλος, παθολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων ασθενών, με πολλούς από αυτούς να είναι γύρω στα 40 έτη, ενώ το τελευταίο διάστημα σε αυτούς έχουν προστεθεί και αρκετοί ασθενείς ηλικίας 30 ετών. Αναφορικά με το αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Ιμπρίαλος τόνισε πως πλέον ένα ποσοστό της τάξεως του 30%-40% εξ αυτών δεν έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και παρόλ' αυτά χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.
Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN TV, 11 ασθενείς, ηλικίας 18 έως 39 ετών, νοσηλεύονται σε εντατικές, επιβεβαιώνοντας με τον πιο σκληρό τρόπο ότι κανείς δεν είναι άτρωτος. Την ίδια ώρα, σχεδόν 6.000 παιδιά κάτω των 17 ετών έχουν νοσήσει στη χώρα μας.
Παπαευαγγέλου: Απρόβλεπτο ποιος κινδυνεύει
Σε δηλώσεις της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τόνισε πως δεν μπορεί να προβλεφθεί ποιος κινδυνεύει και ποιος όχι από τον κορονοϊό και πως κανείς δεν είναι άτρωτος.
«Η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι εντελώς απρόβλεπτο ποιος θα κινδυνεύσει από αυτή τη νέα λοίμωξη. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και όλοι είμαστε ευάλωτοι. Είναι επίσης μεγάλο λάθος, και το ακούμε, να χαλαρώνουμε επειδή πράγματι μεγάλος αριθμός θανάτων αφορά σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα. Ας μην το χρησιμοποιούμε αυτό σαν δικαιολογία, σαν λόγο εφησυχασμού. Ας μην γελιόμαστε. Οι άνθρωποι αυτοί χάθηκαν από κορονοϊό, δεν θα είχαν πεθάνει αν δεν είχαν κολλήσει.
Άλλωστε, βλέπουμε κάποιους 90άρηδες που είναι εντελώς ασυμπτωματικοί και παραδίπλα ανθρώπους στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους να ασθενούν βαριά, να παλεύουν και καμιά φορά να χάνουν τη ζωή τους. Συνεπώς κανείς δεν είναι άτρωτος. Έχουμε έναν πραγματικό πόλεμο. Και αν υπήρχαν έξω σφαίρες αντί για τον αόρατο κορονοϊό, σίγουρα δεν θα χαλαρώναμε, δεν θα δυσανασχετούσαμε που πρέπει να μείνουμε σπίτι, δεν θα κοιτάγαμε πώς να καταφέρουμε να ξεγλιστρήσουμε από τους περιορισμούς που μας ταλαιπωρούν».
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr