Πνιγμός 8χρονης : Οι γονείς επιστρέφουν στο Ισραήλ με τη σορό του παιδιού τους
Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρακολουθεί τα όσα εκτυλίσσονται, σχετικά με το θάνατο τριών παιδιών σε πισίνες ξενοδοχείων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά ┋
Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις των γονέων των δύο αδικοχαμένων νεαρών κοριτσιών που ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές μαζί με την οικογένειά τους και πνίγηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην πισίνα ξενοδοχείου της Ιαλυσού όπου διέμεναν.
Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, παρακολουθεί εδώ και δύο ημέρες τα όσα εκτυλίσσονται, σχετικά με το θάνατο τριών παιδιών σε πισίνες ξενοδοχείων της Ρόδου και της Κρήτης. Μα τα πιο τραγικά πρόσωπα, είναι οι οικογένειες των θυμάτων, που ήρθαν στη χώρα μας για διακοπές και φεύγουν βυθισμένες στο πένθος…
Για τη χώρα κατοικίας τους αναχώρησαν τα μέλη της οικογένειας της 8χρονης που πνίγηκε στην Κρήτη. Η σορός του κοριτσιού με καταγωγή από το Ισραήλ, μεταφέρθηκε χθες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης:
«Οι γονείς πήραν τη σορό του παιδιού χθες για να ταξιδέψουν στον τόπο κατοικίας τους. Όσο για τα αίτια θανάτου, τα ευρήματα από την εξέταση έδειξαν ότι ταυτίζονται με πνιγμό», τόνισε ο κ.Φανουργιάκης.
Στο μεταξύ, ελεύθερες με εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν ως προσωρινά υπεύθυνες του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο Ηρακλείου, στην πισίνα του οποίου πνίγηκε η 8χρονη, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
«Στατιστικά μικρός ο αριθμός των πνιγμών σε πισίνες ξενοδοχείων»
«Τα δυστυχήματα σε κολυμβητικές δεξαμενές δεν είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο αλλά αφορούν ένα μικρό αριθμό περιστατικών, αν εξετάσει κανείς στατιστικά τον αριθμό των λουόμενων που έχουν περάσει από τα ξενοδοχεία της χώρας, τα οποία διαθέτουν πισίνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, με αφορμή τους πρόσφατους πνιγμούς σε Ρόδο και Κρήτη, που σημειώθηκαν σε πισίνες ξενοδοχείων.
«Τα πρόσφατα γεγονότα είναι πραγματικά οδυνηρά και θα ήθελα, από την πλευρά μου, να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους», τόνισε ο κ. Τάσιος και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των κολυμβητικών δεξαμενών, όπως χαρακτηρίζονται οι πισίνες των ξενοδοχείων, υπάρχουν και πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες που ορίζει η νομοθεσία.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει ένας επόπτης ασφαλείας, που μπορεί να είναι είτε ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου εκπαιδευμένος με πιστοποιημένα σεμινάρια ή ναυαγοσώστης. Υπάρχει επίσης ο εσωτερικός κανονισμός του ξενοδοχείου που ορίζει για παράδειγμα, το ωράριο λειτουργίας και τους κανόνες ασφαλείας, οι οποίοι πρέπει να είναι σε σημείο τέτοιο ώστε όλοι να τους βλέπουν και να είναι γραμμένοι σε τουλάχιστον δύο γλώσσες. Μετά τη λήξη της λειτουργίας της πισίνας (που συνήθως διαρκεί όσο η βάρδια του εργαζόμενου) ο χώρος πρέπει να οριοθετείται».
Ο κ. Τάσιος επισήμανε ότι και από την πλευρά των πελατών πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και οι ανήλικοι πρέπει πάντα να συνοδεύονται.
Για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας γίνονται έλεγχοι τόσο από τις περιφερειακές υπηρεσίες τουρισμού όσο και από την αστυνομία.
Πρόσθετη έρευνα για τον πνιγμό των δύο αδελφών στη Ρόδο
Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία από τις καταθέσεις των γονέων των δύο αδικοχαμένων νεαρών κοριτσιών που πνίγηκαν σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο.
Ο ιατροδικαστής Ρόδου κ.Κωτρέτσος, που ολοκλήρωσε χθες την ιατροδικαστική του έκθεση, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών προήλθε από πνιγμό, αλλά παραγγέλθηκαν και άλλες πρόσθετες τοξικολογικές εξετάσεις, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία της ιατροδικαστικής έρευνας, έτσι ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.
Παράλληλα, ο Εισαγγελέας Ρόδου ενώπιον του οποίου οδηγήθηκαν χθες αργά το απόγευμα ο διευθυντής και ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους Άκη Δημητριάδη, διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι και ταυτόχρονα έδωσε εντολή γίνει πρόσθετη έρευνα από τους αξιωματικούς του Α.Τ. Ιαλυσού, έτσι ώστε να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές της διπλής αυτής τραγωδίας που βύθισε στο πένθος την οικογένεια των Γάλλων αλλά και την τοπική μας κοινωνία που πληροφορήθηκε το θάνατο δύο νέων κοριτσιών, με τόσο τραγικό τρόπο.
Δεν ήξεραν να κολυμπούν
Σύμφωνα με τη ΡΟΔΙΑΚΗ οι γονείς των δύο κοριτσιών, δήλωσαν ότι τα κορίτσια τους δεν ήξεραν κολύμπι. Η οικογένεια πήγε στο νησί για διακοπές στις 28 Ιουλίου μαζί με άλλα δύο παιδιά της, από τη Γαλλία. Εκτός τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή τους και ένα μικρότερο κορίτσι 10 ετών. Από τις επίσημες μαρτυρίες προκύπτει ότι η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις τρεις και μισή ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.
Αμέσως μετά τις 5 όμως, οι δύο από τις 4 αδελφές μετέβησαν στο χώρο της πισίνας.
Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι νεαρές γευμάτισαν και πάλι γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.
Πηγή: rodiaki
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr