Δήμητρα Τσιαντάκη (καθαρίστρια): Πολύ σκληρή η φυλακή
Συγκλόνισε κατά την αποφυλάκισή της η 53χρονη καθαρίστρια, η οποία έσπευσε να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος και να ευχαριστήσει όσους στάθηκαν στο πλευρό της🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
«Δεν μου έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία» είπε η καθαρίστρια Δήμητρα Τσιαντάκη, μιλώντας στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» το πρωί της Πέμπτης. Μάλιστα αποκάλυψε ότι ξεκίνησε το Γυμνάσιο κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο κελί, ενώ περιέγραψε ως «πολύ σκληρό» τον κόσμο της φυλακής.
Όσα είπε στην Έλλη Στάη
Σε χειροκροτήµατα ξέσπασαν φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι της 53χρονης καθαρίστριας µόλις άκουσαν ότι το δικαστήριο της Λάρισας αποφάσισε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της. Χρειάστηκαν µόλις 15 λεπτά για να πάρει την απόφαση να αποφυλακιστεί η 53χρονη, η οποία είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για παραποίηση του απολυτήριου του δηµοτικού σχολείου προκειµένου να εργαστεί σε παιδικό σταθµό του Βόλου.
Μετά την κοινωνική κατακραυγή, το δικαστήριο αποφυλάκισε για λόγους υγείας την 53χρονη, µέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσε στον Αρειο Πάγο.
Συγκινηµένη έξω από τις πύλες των φυλακών Βόλου η 53χρονη, αµέσως µετά την αποφυλάκισή της, ζήτησε «συγνώµη» για την παραποίηση του απολυτηρίου. Σε δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος, αλλά εξήγησε ότι τα πάντα έγιναν για τα παιδιά της.
«Τελείωσα το δηµοτικό πριν µπω στη φυλακή και τώρα έξω από τη φυλακή θα τελειώσω και το γυµνάσιο. Το υποσχέθηκα σε όλους. Και µετά θα ψάξω να βρω µια δουλειά, ό,τι να ’ναι» υποσχέθηκε η 53χρονη στην Ελλη Στάη, δείχνοντας την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει να παλεύει.
«Οταν είσαι άδικα µέσα στη φυλακή, είναι ακόµα χειρότερα τα πράγµατα. Ο,τι έκανα το έκανα για τα παιδιά µου, για να έχω ένα µεροκάµατο και να µπορέσω να τα µεγαλώσω» σηµείωσε µε βουρκωµένα µάτια, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό της και δηµοσιοποίησαν την υπόθεσή της.
Η 53χρονη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών επειδή κατέθεσε πλαστό απολυτήριο δηµοτικού (είχε τελειώσει την Ε’ ∆ηµοτικού και το παραποίησε για να φαίνεται ότι τέλειωσε τη ΣΤ’) προκειµένου να προσληφθεί σε δηµόσιο παιδικό σταθµό του Βόλου. Επειτα από χρόνια η υπηρεσία της προχώρησε σε έλεγχο των δικαιολογητικών, όπως προέβλεπε ο νόµος, η παραποίηση εντοπίστηκε και η 53χρονη καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη, της ζητήθηκε να επιστρέψει τους µισθούς που είχε πάρει όλα τα χρόνια εργασίας της, ενώ κρατήθηκαν και τα ένσηµά της.
Έξω από τις φυλακές του Βόλου η 53χρονη αποκάλυψε ότι, αναγνωρίζοντας το λάθος της, φρόντισε να πάρει το απολυτήριο του δηµοτικού προτού µπει στη φυλακή. «Τώρα προσπαθώ να τελειώσω και το γυµνάσιο» δήλωσε και πρόσθεσε: «∆εν ήθελα να ζήσουν τα παιδιά µου αυτά που έζησα εγώ. Από 6 ετών µεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά. Εφυγα 11 χρόνων, πήγα στον Βόλο στους παππούδες µου και από µικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα, αλλά αντιµετωπίζαµε δυσκολίες µε τον άνδρα µου γιατί δεν είχαµε δουλειά».
Χθες το Πενταµελές Εφετείο Κακουργηµάτων άναψε το «πράσινο φως» για την αποφυλάκισή της για λόγους υγείας µέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στον Αρειο Πάγο. Η υπόθεση και η δυσβάστακτη ποινή που της επιβλήθηκε προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, µε αποτέλεσµα να παρέµβει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη ∆ηµητρίου, η οποία ζήτησε να της διαβιβαστεί η επίµαχη απόφαση προκειµένου να διερευνηθεί αν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου για τους δικαστές που είχαν βγάλει την απόφαση φυλάκισης της 53χρονης.
Αισιοδοξία
O δικηγόρος της 53χρονης καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και ο Αρειος Πάγος θα κάνει δεκτή την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Οπως είπε, «η νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την Ε’ ∆ηµοτικού την έκανε ΣΤ’ ∆ηµοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και, κατά την άποψή µου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια».
Από την πλευρά της, η κόρη της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, δήλωσε ευχαριστηµένη από την απόφαση του δικαστηρίου αλλά και από τη συµπαράσταση του κόσµου στην οικογένειά της.
∆εδικασµένο µε αθώωση για παρόµοια υπόθεση
Σχεδόν πριν από δύο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2017, η ∆ικαιοσύνη αντιµετώπισε µε διαφορετικό τρόπο µία παρόµοια υπόθεση χρήσης πλαστού τίτλου σπουδών από άλλη καθαρίστρια, στη Θεσσαλονίκη. Σύµφωνα µε τη δικογραφία, η κατηγορουµένη για «απιστία κατ’ εξακολούθηση» προκειµένου να πετύχει τον διορισµό της σε οργανική θέση κλάδου ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, όπου είχε καταθέσει αίτηση προς τη Γενική Γραµµατεία ∆ηµοσίων Εργων της Περιφέρειας, είχε δηλώσει ότι κατείχε απολυτήριο του διθέσιου ∆ηµοτικού Σχολείου Αισύµης Εβρου.
∆ιορίστηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου εργάστηκε από τον Ιανουάριο του 1996 έως τον ∆εκέµβριο του 2013, οπότε συνταξιοδοτήθηκε, αποκοµίζοντας, σύµφωνα µε τη δικογραφία, παράνοµο περιουσιακό όφελος συνολικού ποσού 227.668 ευρώ.
Τον Ιανουάριο του 2017, µε πρόταση προς το Συµβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Εφετών Βασίλης Φλωρίδης ζήτησε την απαλλαγή της κατηγορουµένης. Τελικά, το δικαστικό συµβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και µε βούλευµα έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη εις βάρος της.
Αντιμέτωπη με νέο κύμα ακρίβειας η Ευρώπη, με την Ρωσία να κλείνει την κάνουλα του φυσικού αερίου – Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος
Ο Έλον Μασκ στηρίζει ακροδεξιό ακτιβιστή στη Βρετανία και επιτίθεται στους Εργατικούς
Παρέμβαση εισαγγελέα για τις ανοιχτές πόρτες σε συρμό του ΗΣΑΠ
Ιβάν Σαββίδης: «Αδιανόητο να προσεγγίζουν το πούλμαν του ΠΑΟΚ» - Τι ζήτησε ενόψει της ρεβάνς με την ΑΕΚ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr