Μeteo: Μόνο το 3% της Ελλάδας καλύπτεται με χιόνια
Η χιονοκάλυψη στο τέλος του Ιανουαρίου ίσως είναι η μικρότερη των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με το site του Αστεροσκοπείου🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Μόνο το 3% της έκτασης της Ελλάδας καλύπτεται από χιόνι αυτή την εποχή, σύμφωνα με τις εικόνες των δορυφόρων. Η χιονοκάλυψη στη χώρα μας τον Ιανουάριο κινείται σε πολύ χαμηλά, αλλά όχι πρωτόγνωρα, επίπεδα.
Το 2020 είναι ένα από τα έτη με τη μικρότερη χιονοκάλυψη της περιόδου 2005-2020, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Οι προγνώσεις για το υπόλοιπο του μήνα δεν είναι ενθαρρυντικές για αξιόλογες χιονοπτώσεις, εκτός από μερικές κορυφές της Πίνδου, επομένως -σύμφωνα με τους επιστήμονες του Αστεροσκοπείου- είναι πιθανό κατά την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου να υπάρξει η ελάχιστη έκταση χιονοκάλυψης των τελευταίων 15 τουλάχιστον ετών.
Η μικρότερη χιονοκάλυψη της τελευταίας 15ετίας υπήρξε το 2013 (1,7%) και το 2014 (1,8%), ενώ η μέγιστη το 2017.
Η σιωπή του Μαξίμου για ΟΠΕΚΕΠΕ, η διαλυτική διαφωνία στην ΕΕ για τα ρωσικά κεφάλαια και η περίεργη απάντηση Φάμελλου για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ
ΕΛΤΑ: Λουκέτα δια... μετασχηματισμού και εξυπηρέτηση shop in shop - Ποιο το σχέδιο της κυβέρνησης
«Αλμυρό» το νερό των Αθηναίων: Αυξήσεις στα τιμολόγια προτείνει η ΕΥΔΑΠ - Πώς θα κυμανθούν οι χρεώσεις
Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις - Πώς απαντά η κυβέρνηση
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




