Fashion & Design|23.09.2024 18:16

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να τσεκάρεις σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

Newsroom

Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση για έναν κουρασμένο ταξιδιώτη από το να ξαπλώνει στο αφράτο και απαλό κρεβάτι στο δωμάτιο ενός ωραίου ξενοδοχείου. Και αν και το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν κάνουμε check in στο δωμάτιο είναι να χαλαρώσουμε, ειδικοί εφιστούν στους ταξιδιώτες να προσέχουν ένα και μόνο πράγμα όταν μπαίνουν στο δωμάτιο.

Την ύπαρξη κοριών. Τα έντομα συχνά μπαίνουν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη βαλίτσα ενός επισκέπτη ή στα ρούχα του και στη συνέχεια συνεχίζουν να ευδοκιμούν εκεί τσιμπολογώντας νέους, ανυποψίαστους ταξιδιώτες.

Τα μικροσκοπικά ζωύφια, τα οποία τρέφονται με ανθρώπινο αίμα ενώ κοιμόμαστε, έχουν «περίπου το μέγεθος ενός σπόρου μήλου» και «είναι αρκετά μεγάλα ώστε να φαίνονται εύκολα, αλλά συχνά κρύβονται σε ρωγμές σε έπιπλα, πατώματα ή τοίχους», σύμφωνα με την HuffPost και με έναν οδηγό του Τμήματος Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής της Νέας Υόρκης για να σταματήσουν οι κοριοί στα ξενοδοχεία. 

Το Παρίσι έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι όταν δεκάδες ξενοδοχεία φέρεται να είχαν μολυνθεί από κοριούς, αλλά η πόλη του φωτός σίγουρα δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του 2017 διαπίστωσε ότι οκτώ στα 10 ξενοδοχεία είχαν αντιμετωπίσει τα παράσιτα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

«Δεν έχει σημασία πόσο ωραίο είναι το ξενοδοχείο - δεν τους ελκύει η βρωμιά», σημείωσε η Καρολίν Μπολόνια. Οι κοριοί προσελκύονται από «τη ζεστασιά, το αίμα και το διοξείδιο του άνθρακα» - όλα αυτά παρέχονται επαρκώς από τους ανθρώπους, οπότε ανεξάρτητα από το πόσο καλά βαθμολογημένο ή πολυτελές μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο, μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί καταφύγιο γι' αυτούς.

Κοιτάξτε σεντόνια και ταπετσαρίες

Αν δεν θέλετε να καταλήξετε να γίνετε το επόμενο γεύμα ενός κοριού - ή ενδεχομένως να τα φέρετε στο σπίτι μαζί σας στις αποσκευές σας - περάστε τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα στο δωμάτιό σας σαρώνοντας κάθε περιοχή όπου μπορεί να κρύβονται.

«Τους αρέσουν οι ταπετσαρίες - απλά κοιτάξτε τα σεντόνια», εξήγησε η Μπολόνια. «Απλά ξεκολλήστε μια από τις γωνίες του κρεβατιού, κοιτάξτε τις ραφές του στρώματος... απλά ελέγξτε. Ελέγξτε οτιδήποτε έχει ταπετσαρία. Κοιτάξτε το κεφαλάρι. Κοιτάξτε τις καρέκλες. Αν δεν δεις τίποτα, μάλλον είσαι απολύτως εντάξει».

Ωστόσο, αν εξακολουθείτε να ανησυχείτε, υπάρχουν μερικά ακόμη βήματα που μπορείτε να κάνετε.

«Οι άνθρωποι που είναι πραγματικά προσεκτικοί - όπως οι φίλοι μου που είχαν κοριούς - βάζουν τη βαλίτσα τους στη μπανιέρα... απλά όχι πάνω σε ταπετσαρίες», είπε, ώστε αν υπάρχουν κοριοί στο δωμάτιο, να μην μπουν μέσα. «Τα περισσότερα δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν μοκέτα, οπότε απλά μην έχετε την τσάντα σας πάνω σε μοκέτα».

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να προστατεύσετε από κοριούς το υφασμάτινο σταντ αποσκευών στο δωμάτιο.

«Μερικοί άνθρωποι ταξιδεύουν με πλαστικές σακούλες σκουπιδιών», δήλωσε η Μπολόνια. «Βάζετε το πλαστικό γύρω από αυτό και στη συνέχεια τοποθετείτε τη βαλίτσα σας πάνω σε αυτό, επειδή οι κοριοί δεν συχνάζουν στο πλαστικό».

Αν βρείτε κοριούς στο δωμάτιο, ειδοποιήστε αμέσως τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

«Αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να φύγετε από το ξενοδοχείο, αλλά θέλετε να αλλάξετε δωμάτιο, μην μετακινηθείτε σε παρακείμενο δωμάτιο, γιατί εκεί είναι πιθανό να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα», προειδοποίησε η Μπολόνια.

κοριοίειδήσεις τώραξενοδοχείο