Food & Drink|19.06.2020 16:27

Ο Μανώλης Παπουτσάκης και ο Ζαχίρ Γιαβαρί συναντιούνται στην κουζίνα του Facebook

Newsroom

Ο Μανώλης Παπουτσάκης, ο εξαιρετικά ταλαντούχος σεφ που με τη δημιουργική του ματιά στην κρητική κουζίνα κέρδισε το κοινό της Θεσσαλονίκης και τον οποίο είδαμε και στη μικρή οθόνη στο Master Chef Junior, έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη συμπρωτεύουσα, όπου διατηρεί τα εστιατόρια Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια. Ο Αφγανός Ζαχίρ Γιαβαρί, που βρέθηκε στην Ελλάδα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ασχολείται με την μαγειρική τα τελευταία εννιά χρόνια και συγκίνησε βαθιά με την ιστορία του κριτές και τηλεθεατές στο περσινό ΜasterChef έχει κι εκείνος ενεργή ανθρωπιστική δράση όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα.

Οι δυο τους, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, την Παρασκευή 19/6 στις 5 μ.μ. συναντιούνται διαδικτυακά για να συζητήσουν με αφορμή μια συνταγή για παραδοσιακά αφγανικά μαντί και να μας ξαναθυμίσουν τη σημασία της ανθρώπινης επαφής μέσω του φαγητού σε μια εποχή που μπορεί να έχει φέρει στο προσκήνιο ποικίλες κοινωνικές ανισότητες, μας έχει όμως μάθει να συνδεόμαστε με νέους τρόπους. Μπορείτε να τους παρακολουθήσετε στη σελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στο Facebook.

μαγειρικήΜανώλης ΠαπουτσάκηςΠαγκόσμια Ημέρα ΠροσφύγωνΖαχίρ