Food & Drink | 05.08.2020 10:48

Αυτή η Τρίτη στο Lost Athens είναι αυστηρά για μερακλήδες

Άντζελα Σταματιάδου

Με μια μεγάλη γκάμα προχωρημένων μεζέδων και μια πλούσια λίστα που ξεπερνάει τα εκατό τσίπουρα από διάφορα σημεία της Ελλάδας, το βολιώτικο ΜεΖεν, το οποίο έχει κι ένα αδερφάκι στη Θεσσαλονίκη, δεν είναι ένα συνηθισμένο τσιπουράδικο. Και ξεχωριστά μαγειρεύει και γνώση για τα αποστάγματα έχει και όρεξη για πήγαινε-έλα. Δεν εννοώ μόνο τις γύρες, που στην ιδιαίτερη πατρίδα του είναι συνυφασμένες με το τσίπουρο: ταξιδεύει συχνά εκτός έδρας για να στήσει βραδιές μεζεδο-τσιπουροκατάνυξης με το δικό του τρόπο.

Το επόμενο ραντεβού είναι στην Αθήνα. Αυτή την Τρίτη, 4 Αυγούστου, οι συνήθεις (περιοδεύοντες) ύποπτοι Γρηγόρης Χέλμης και Ανδρέας Διακοδημήτρης, που μαζί με τον Θανάση Τσαλόγλου δημιούργησαν το βολιώτικο ΜεΖεν, έρχονται για μια... έκτακτη εμφάνιση στο παγκρατιώτικο Lost Athens. Από ό,τι φαίνεται, το εστιατόριο που άνοιξε τον περασμένο χειμώνα στην δημοφιλή πιάτσα της οδού Αρχελάου αγαπάει μεν τις μπίρες, δεν λέει όμως όχι και στα τσίπουρα.

Το πρόγραμμα της βραδιάς έχει τέσσερις γύρες τσίπουρου και δεκαεπτά μεζέδες για συνοδεία, ανάμεσα στους οποίους κάποιοι κλασικοί, όπως η ονομαστή κοπανιστή ή ο πολίτικος τσίρος, κάποιοι signature, όπως τα σουτζουκάκια μπακαλιάρου ή το κοκορέτσι από θράψαλο και κάποιοι καινούργιοι, όπως το λουκάνικο σουπιάς με μουστάρδα ταραμά η το σύγκλινο τόνου, που στην Αθήνα έρχονται για πρώτη φορά. Τραπέζι μπορείτε να κλείσετε είτε για τις 8 μ.μ. είτε για τις 10.30 μ.μ. 

Lost Athens Αρχελάου 7, Παγκράτι, κρατήσεις στο 2107230832. 

εστιατόριομεζέδες