Επέστρεψε το Galaxy στον τελευταίο όροφο του Hilton
NewsroomΚάποιοι ανεβαίνουν από τις έξι-επτά το απόγευμα για καφέ ή ένα ελαφρύ κοκτέιλ στη βεράντα του και χαίρονται το ηλιοβασίλεμα. Άλλοι το προτιμούν πιο μετά για το νυχτερινό πανοραμίκ στη φωτισμένη πόλη. Η θέα είναι πάντα ισχυρό χαρτί στο Galaxy, στα ψηλά του Hilton, που ξανάνοιξε πρόσφατα μετά από την αναδιαμόρφωση του ορόφου που το φιλοξενεί.
Τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο και πλέον το δείπνο σερβίρεται στο χώρο του μπαρ. Είναι καλή αφορμή, ακόμη κι αν το προτιμήσει κανείς για φαγητό, να δοκιμάσει και κάποιο από τα καινούργια κοκτέιλ. Οι μπαρτέντερς αυτό το καλοκαίρι παίζουν με πολλές διαφορετικές σύγχρονες τεχνικές, πειραματίζονται με τις ζυμώσεις και αξιοποιούν στις συνταγές τους παλαιωμένα αποστάγματα. Στη λίστα εναλλάσσονται κλασικά κοκτέιλ ιδωμένα με νέα ματιά, κοκτέιλ με εξωτικές γεύσεις κι αρώματα ή με ελληνικό χαρακτήρα.
Όσον αφορά στο κομμάτι του φαγητού, ο executive chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο σεφ του Galaxy Γιώργος Καπέρδας παρουσιάζουν ένα πολυσυλλεκτικό μενού που κινείται μεταξύ διεθνούς και μεσογειακής κουζίνας. Συναντά λοιπόν κανείς από χταπόδι με γλυκό τσίλι, κρέμα καρύδας και μάνγκο μέχρι ένα κριθαρότο με φιλέτο σκορπίνας, κρόκο Κοζάνης και δενδρολίβανο, χωρίς να λείπει και το σούσι.
Galaxy Bar & Restaurant Ξενοδοχείο Hilton, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 2107281402. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 18.00-1.00.
- Βαρύς o πέλεκυς για τον Καναδά μετά την κατασκοπεία με drone από την προπονήτρια ποδοσφαίρου
- Ο υπερτουρισμός πιέζει ασφυκτικά τα νησιά: SOS για Σαντορίνη, Κουφονήσια και... νερό
- Τιμολόγια ρεύματος: Αποκαλυπτήρια για τις επιδοτήσεις - Στο 40% «κλειδώνει» η αύξηση της τιμής
- Πρεμιέρα για την Ελλάδα με συγκίνηση και δάκρυα – Το λαμπρό μέλλον και η παρακαταθήκη για νέες επιτυχίες