Τα χιώτικα προϊόντα Citrus απέκτησαν μία σύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Αθήνα
NewsroomΑν έχει κανείς δοκιμάσει χιώτικο μανταρίνι, τη γεύση του δεν την ξεχνάει. Είναι ένα από τα πιο μυρωδάτα και γλυκοφάγωτα προϊόντα του νησιού – το ότι η Χίος είναι γνωστή και ως «Μυροβόλος» μόνο τυχαίο δεν είναι. Σ’ αυτή την αρωματική δυναμική βασίζεται εταιρία Citrus, η οποία αξιοποιεί τόσο το εν λόγω μανταρίνι όσο και τα υπόλοιπα εξίσου φημισμένα εσπεριδοειδή σε μια μεγάλη γκάμα προτάσεων που βλέπουν με σύγχρονη ματιά μια παράδοση καλλιέργειας που κρατάει από τον 14ο αιώνα.
Ξεκινώντας από χειροποίητα γλυκά του κουταλιού και αμυγδαλωτά, λουκούμια, μαρμελάδες και υποβρύχια με γεύσεις εσπεριδοειδών και άλλων φρούτων, μπάρες δημητριακών και πίτες φρούτων, η Citrus συνέχισε και με κάποιες αλμυρές παρασκευές όπως η μουστάρδα χιώτικου μανταρινιού με άρωμα τρούφας, η σάλτσα τομάτας με μέλι και αστεροειδή γλυκάνισο αλλά και η βινεγκρέτ με άλειμμα χιώτικου μανταρινιού και χαρουπόμελο. Τα προϊόντα της, που αυτή τη στιγμή πωλούνται σε 80 σημεία σε όλη την Ελλάδα ενώ εξάγονται και στο εξωτερικό, έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις κι εκτιμηθεί ιδιαίτερα από το κοινό.
Όλα τα παραπάνω μέχρι τώρα παράγονταν σε ένα αρχοντικό του 1742 στον Κάμπο της Χίου. Πρόσφατα όμως η εταιρία εγκαινίασε μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Αθήνα, δένοντας πάντα παραδοσιακές μεθόδους και νέες ιδέες. Καθώς στο ίδιο κτίριο στον Ταύρο λειτουργεί και πρατήριο, με μια στάση στην οδό 25ης Μαρτίου μπορεί κανείς να βρει όλη τη συλλογή.
Citrus - Άρωμα Μνήμης Έδρα: Τεώ 40, Ταύρος / Πρατήριο: 25ης Μαρτίου 7, Ταύρος. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104831050, & 2103390790
- Προσωπικός γιατρός... από την αρχή: Γιατί πολίτες πρέπει να κάνουν νέες εγγραφές
- Καιρός τύπου «Π» τις επόμενες μέρες, με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν
- Economist: Το 2025 τα Γλυπτά του Παρθενώνα ενδέχεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα αλλά ίσως με... ανταλλαγή
- Απροστάτευτα στην Ελλάδα τα παιδιά: Κακοποιείται τουλάχιστον 1 κάθε 3 μέρες - Τα συγκλονιστικά στοιχεία