Food & Drink|18.09.2020 17:26

Το road trip του Περουβιανού σεφ Χουάν Ντανίλο στην Ελλάδα έχει... άρωμα σοκολάτας

Newsroom

Ο γεννημένος στη Λίμα Χουάν Ντανίλο, σεφ, συγγραφέας και σύμβουλος εστιατορίων, είναι παθιασμένος με τις γεύσεις της πατρίδας του. Ερμηνεύει με σύγχρονο τρόπο την πολύ ιδιαίτερη κουζίνα του Περού, που δένει παραδοσιακές συνταγές των Ίνκας με στοιχεία που έφεραν οι εισροές των ανθρώπων - των Ισπανών κατακτητών, της Ιταλίας, της Γαλλίας, των μαυριτανικών χωρών της Βόρειας Αφρικής, καθώς και της Κίνας και της Ιαπωνίας. Και που, συναρπαστική, πολύπλευρή, υγιεινή, έχει εμπνεύσει πολλούς μάγειρες σε όλο τον κόσμο.

Ο σεφ και φανατικός πρεσβευτής της περουβιανής κουζίνας αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα, ως ο πρώτος καλεσμένος της Cocoowa Τrilogy, μιας πολύ ενδιαφέρουσας ενέργειας της Cocoowa Wild Chocolate, για ένα 14ήμερο road trip κατά τη διάρκεια του οποίο θα δοκιμάσει τοπικά προϊόντα, θα πειραματιστεί με τη σοκολάτα και θα μαγειρέψει σε πέντε διαφορετικές περιοχές, με διαφορετικά κάθε φορά υλικά, το ceviche, το πιο γνωστό πιάτο της περουβιανής κουζίνας. Η πρόκληση; Να το διανθίσει σε κάθε στάση του με προϊόντα από μικρούς κυρίως παραγωγούς, αντλώντας στοιχεία από την ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. Μια ενδιαφέρουσα καινοτομία της εν λόγω ξενάγησης είναι η σύζευξη της σοκολάτας της Cocoowa με ελληνικά αλκοολούχα ποτά. 

Η αρχή έγινε με περιηγήσεις, δοκιμές προϊόντων –μπλε καβούρια, ελληνική μαύρη τρούφα, τσάι του βουνού και άλλα πολλά–,  παιχνίδια συνδυασμών και μαγειρέματα στον Πηνειό και στον Όλυμπο. Μετά από τα Μετέωρα, το Μέτσοβο και το Ζαγόρι σειρά έχουν ο Ενετικός Ελαιώνας αλλά και το ξενοδοχείο Salvator στην Πάργα όπου, αύριο Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, σε ένα ειδικό event, ο Χουάν Ντανίλο θα πειραματιστεί με τις γαρίδες και το αυγοτάραχο του Αμβρακικού και θα φτιάξει ένα ιδιαίτερο γλυκό με ruby σοκολάτα. Στη συνέχεια θα κατηφορίσει προς την Πελοπόννησο, όπου θα μαγειρέψει στην Ερμιόνη και, μετά από μια σύντομη στάση στην Αθήνα, θα βάλει πλώρη για την Μήλο και την Κίμωλο.

Στόχος του ταξιδιού του Περουβιανού σεφ και της Cocoowa Wild Chocolate, είναι να λειτουργήσει ως μέσο διασύνδεσης αλλά και μέσο ανάδειξης της χώρας μας στο εξωτερικό. Να δημιουργηθεί ένας ψηφιακός κόμβος για τις διεθνείς τάσεις στην τέχνη του φαγητού. Η εμπειρία της πρώτης αυτής διαδρομής των δεκατεσσάρων ημερών θα αναπαραχθεί σε video 4K και θα αποτυπωθεί σε ένα βιβλίο που θα παρουσιάζει την Ελλάδα, πολυδιάστατα, μέσα από διαδρομές, ανθρώπους, κριτικές γεύσεων, τις νέες συνταγές που προέκυψαν στην πορεία, καθώς και τους τρόπους σύζευξης της σοκολάτας με το αλκοόλ. Η συγγραφή του βιβλίου θα γίνει από τον Χόγκερ Χόμελ, ταξιδιωτικό συγγραφέα και γευσιγνώστη, ενώ τα εμβληματικά τοπία και οι πρώτες ύλες θα αποτυπωθούν μέσα από τον φακό του έμπειρου φωτογράφου και ιδρυτή της Cocoowa Wild Chocolate, Γιώργου Ζαρζώνη

ελληνικά προϊόνταμαγειρικήταξίδι