Food & Drink|30.12.2020 10:53

Κι η βασιλόπιτα στο ρυθμό του delivery: Ιδέες και προτάσεις

Newsroom

Μια που η γκάμα των προϊόντων που έρχονται μέσω των υπηρεσιών delivery μέχρι το σπίτι μας μεγαλώνει συνεχώς και οι online πλατφόρμες παραγγελίας φαγητού προτείνουν μια μεγάλη ποικιλία από κλασικά και πιο μοντέρνα γλυκά, η βασιλόπιτα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Μπαίνει κι εκείνη στο παιχνίδι. Αρκετά γνωστά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας αυτές τις μέρες που μετράμε αντίστροφα για την αλλαγή του χρόνου δίνουν επιλογές για να τηρήσετε νόστιμα το έθιμο, καλύπτοντας πολλά διαφορετικά γούστα. Κάνοντας κανείς μια μικρή διαδικτυακή βόλτα λίγο πριν την έλευση του 2021 μπορεί να βάλει στο ηλεκτρονικό καλάθι του, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής:

Στο ζαχαροπλαστείο Φύσις (Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή & Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι) την νόστιμη και μυρωδάτη βασιλόπιτά τους την φτιάχνουν με φρέσκο βούτυρο, φρεσκοστυμμένο χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, μαχλέπι και καρύδια. Μπορείτε να την επιλέξετε είτε με επικάλυψη αρωματικής κρέμας βανίλιας είτε με επικάλυψη χειροποίητης πραλίνας φουντουκιού. Το γιορτινό κουαρτέτο συμπληρώνουν μια βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη (με βιολογικό χυμό αγαύης) και μια χωρίς γλουτένη. Όποια σας κάνει κλικ, την παραγγέλνετε μέσω του efood & ή της Wolt.

Βασιλόπιτα με μακαρόν με γεύση ροδιού και λευκή σοκολάτα από το Βενέτη

καταστήματα Bενέτη εκτός του ότι καλύπτουν πολλές περιοχές της Αθήνας, έχουν μια ολόκληρη συλλογή από βασιλόπιτες. Έχουμε και λέμε: με μακαρόν με γεύση ροδιού και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, βασιλόπιτα-κέικ με γεύση πορτοκάλι ή με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος, βασιλόπιτα αμυγδάλου, βασιλόπιτα-τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα αλλά και σμυρνέικη με κανέλα, γαρίφαλο και επικάλυψη μαρέγκας. Διαλέγετε και παίρνετε. Παραγγελίες γίνονται μέσω της Wolt και του efood.

H αφράτη πολίτικη βασιλόπιτα του ζαχαροπλαστείου Palet (Λεωφόρος Καλαμακίου 16, Άλιμος), που ακολουθεί πιστά την οικογενειακή συνταγή και μοσχοβολάει μαστίχα και μαχλέπι, είναι κανονική διασημότητα, κι έχει πολλούς πιστούς οπαδούς, φτιάχνουν όμως και μια ακόμη, επίσης πολύ νόστιμη, σε στιλ κέικ, με άρωμα πορτοκαλιού. Στο σπίτι έρχονται είτε σόλο είτε σε γιορτινές συσκευασίες δώρου, που εκτός του γλυκίσματος που σηματοδοτεί την αλλαγή του χρόνου περιέχουν μελομακάρονα, κουραμπιέδες και μαρόν γλασέ. Μπορείτε να τις παραγγείλετε μέσω της Wolt.

Στον Τερκενλή (Παπανικολή 100, Χαλάνδρι), πέρα από τα φημισμένα τσουρέκια που φέρνουν άρωμα Θεσσαλονίκης στα βόρεια προάστια των Αθηνών, θα σας προμηθεύσουν και με το απαραίτητο γλυκό για να ξεκινήσει καλά ο νέος χρόνος. Η βασιλόπιτά τους βγαίνει σε δύο εκδοχές, αμφότερες σοκολατένιες, μια με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και μια με επικάλυψη μαύρης. Παραγγελίες γίνονται μέσω του efood & της Wolt.

deliveryζαχαροπλαστείοβασιλόπιταonline πλατφόρμες φαγητού