Food & Drink|13.01.2021 10:09

Τυροκομείο Κωσταρέλου: Πλέον και στη Νέα Σμύρνη

Newsroom

Η οικογένεια Κωσταρέλου τα πρώτα της τυριά και γιαούρτια τα έφτιαξε το 1937 –πάνε 80 και βάλε χρόνια– με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της μικρής ταβέρνας που διατηρούσε στην πλατεία του Μαρκόπουλου. Το τυροκομείο δημιουργήθηκε στην ίδια περιοχή τη δεκαετία του ’60. Τώρα, έχοντας περάσει στα χέρια της τρίτης γενιάς, γράφει τα επόμενα κεφάλαια της ιστορίας του εμπλουτίζοντας τη γκάμα των προϊόντων του και ενισχύοντας το δίκτυο καταστημάτων του. Και μετά από το Μαρκόπουλο, όπου έχει πάντα το... αρχηγείο του, την Παλλήνη, τα Βριλήσσια, το Κολωνάκι και το Πόρτο Ράφτη, καρφώνει το σημαιάκι του και στη Νέα Σμύρνη.

Στο νέο κατάστημα, το οποίο άνοιξε τον περασμένο μήνα πάνω στην πλατεία, θα βρείτε όλη τη συλλογή τυριών και γαλακτοκομικών του Τυροκομείου Κωσταρέλου. Ανάμεσά τους θα συναντήσετε την ελαφρά πικάντικη φέτα (και σε πιο έντονες σε γεύση εκδοχές 6μηνης, 12μηνης και 18μηνης ωρίμανσης) και τη γραβιέρα τους από αιγοπρόβειο γάλα (και σε παραλλαγές με καπνιστή πάπρικα, με κουρκουμά ή μπούκοβο), το μαεστύρι σε μικρά κεφαλάκια, είτε με θρούμπι είτε με πιπεριά, το σαχάνι, που με λίγα λεπτά στη σχάρα ή ένα πέρασμα από το τηγάνι γίνεται ωραιότατος μεζές, όπως και στραγγιστά γιαούρτια, κρέμες και ρυζόγαλα, βούτυρο και γάλα παραγωγής τους...

Την πρόταση συμπληρώνουν επιλεγμένα προϊόντα παραγωγών από διάφορα σημεία της Ελλάδας (αλλαντικά κι αλίπαστα, ζυμαρικά, όσπρια, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες κ.ά.), αλλά και φρεσκοψημένες πίτες και σάντουιτς που μπορείτε να πάρετε μαζί σας για το σπίτι ή το γραφείο – όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Κολωνάκι. Αν λοιπόν μένετε στην ευρύτερη γειτονιά του νέου «τέκνου» της οικογένειας, μπορείτε να περάσετε από το κατάστημα και να κάνετε τα ψώνια σας, αλλά και παραγγείλετε τα προϊόντα του είτε τηλεφωνικά (κάνουν παραδόσεις πέρα από τη Νέα Σμύρνη και στο Νέο Κόσμο, στην Καλλιθέα, στο Παλαιό Φάληρο, στον Άγιο Δημήτριο και στη Δάφνη), είτε διαδικτυακά, μέσω του efood.

Τυροκομείο Κωσταρέλου 25ης Μαρτίου & Ειρήνης 2, Πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ.: 2109327000. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 8:00 - 21:00.

τυροκομείογαλακτοκομικά προϊόνταΝέα Σμύρνητυριάdelivery