10 ιταλικές συνταγές που σου κλέβουν την καρδιά
NewsroomΓια τους Ιταλούς το φαγητό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη χαρά της ζωής. Είναι μεταδοτικό: η κουζίνα τους έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο. Πέρα από τις πολύ αγαπητές κάθε λογής μακαρονάδες και την φημισμένη πίτσα, είναι πολλά ακόμη πιάτα μας που μας ταξιδεύουν στα μήκη και στα πλάτη μιας πολύ γοητευτικής μαγειρικής παράδοσης πλούσιας κι ετερόκλιτης. Γιατί η ιταλική κουζίνα δεν είναι μια. Είναι πολλές.
Από το Βορρά με την πολέντα, το οσομπούκο, το πέστο τζενοβέζε και το ριζότο αλά Μιλανέζε μέχρι τον πιο μεσογειακό σε υλικά και ταμπεραμέντο Νότο, με τη γλυκόξινη, άκρως καλοκαιρινή σιτσιλιάνικη καπονάτα, την σαλάτα καπρέζε, τα αραντσίνι και τις πλούσιες ντοματένιες σάλτες, κάθε περιοχή έχει τη δική της χάρη. Η κάθε σπεσιαλιτέ που φτάνει στο τραπέζι έχει την ιδιαιτερότητα που της προσδίδει ο τόπος που τη γέννησε. Το κλίμα, η γεωγραφία, η τοπική κουλτούρα και οι συνήθειες των ανθρώπων.
Τα εξαιρετικά τυριά, κόσμος ολόκληρος, τα ωραία αλλαντικά, το ελαιόλαδο, η φρέσκια ντομάτα, τα αμέτρητα ζυμαρικά σε κάθε πιθανό σχήμα και μέγεθος που βράζουν όσο πρέπει (al dente), το σκόρδο, ο βασιλικός, η ρίγανη, το φασκόμηλο... Οι Ιταλοί σέβονται και αναδεικνύουν τις πρώτες ύλες. Τις αφήνουν να λάμψουν στο πιάτο. Οι παρακάτω συνταγές που διαλέξαμε από το αρχείο του ethnos.gr αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Είναι φαγητά γενναιόδωρα σε γεύσεις, αρώματα, συναίσθημα, που ξεχειλίζουν νοστιμιά.
- Το σχέδιο της Τουρκίας για τη νέα κατάσταση στη Συρία: Η Άγκυρα αναλαμβάνει τον ρόλο του προστάτη - Τα μηνύματα στις ΗΠΑ
- Γεράσιμος Χουλιάρας για σεισμό στην Τριχωνίδα: Η λίμνη έχει γίνει από πολλά ρήγματα - Έχει δώσει και 6 Ρίχτερ
- Πόσο θα αλλάξει το dating τα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη – Οι καινοτομίες που έρχονται
- «Τρίμπαλο» και τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής απ' την κορυφή