6 συνταγές για ζυμαρικά, ανάλαφρα και καλοκαιρινά
NewsroomΈνα πιάτο ζυμαρικών που το σκαρώνεις σχεδόν με το τίποτα μπορεί να είναι πραγματικά ακαταμάχητο. Oι καλύτερες μακαρονάδες φτιάχνονται με λίγα και καλά. Με ώριμες, γλυκές ντομάτες, με μελιτζάνες ή κολοκυθάκια, τα άλλα αγαπημένα λαχανικά του καλοκαιρινού μποστανιού, με λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού από τη γλάστρα που έχει στο παράθυρο ή στο μπαλκόνι του, ελιές, καυτερή πιπερίτσα, σκόρδο ή λίγη κάπαρη, μπορεί κανείς να ετοιμάσει στο άψε-σβήσε φαγητά εξαιρετικής νοστιμιάς.
Μια δροσερή μακαρονοσαλάτα, γευστική και χορταστική, σαν αυτή που σας προτείνουμε παρακάτω, είναι ένα πλήρες γεύμα, ιδανικό και για το μεσημέρι και για το βράδυ. Μια μακαρονάδα με «ωμή» σάλτσα ντομάτας, που είτε την έχουμε τρίψει στον τρίφτη είτε την έχουμε βάλει στο μπλέντερ έχει φοβερή φρεσκάδα· μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι. Τα ζυμαρικά που προτιμάμε, συνδυασμένα με γαρίδες, όστρακα, φετούλες ή τρίμμα αυγοτάραχου (ταιριάζει θαυμάσια με το ξύσμα λεμονιού) δίνουν μια θαλασσινή νότα στο τραπέζι κι είναι εξίσου ωραία αυτή την εποχή.
Το σωστό βράσιμο των ζυμαρικών είναι σημαντικό. Αν η παρασκευή απαιτεί στη συνέχεια να μπουν στο τηγάνι ή να περάσουν από τον φούρνο, τα αφήνουμε στην κατσαρόλα για λίγο λιγότερο από το χρόνο προτείνεται στη συσκευασία, γιατί όταν ανακατευτούν με τη σάλτσα θα μαλακώσουν κι άλλο. Mια που λέμε για σάλτσες, να θυμίσουμε ότι αν τους προσθέσει κανείς μερικές κουταλιές από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά, χάρη στο άμυλό θα «δέσουν» καλύτερα. Κρατήστε ένα φλιτζάνι λοιπόν.
- Κακοκαιρία διαρκείας τις ημέρες των Χριστουγέννων: Πού χτυπούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα «λευκά»
- Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Σε επιφυλακή οι Αρχές στην Αθήνα - Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται
- ΕΦΕΤ: Συμβουλές και οδηγίες στους καταναλωτές για ασφαλή εορταστικά γεύματα
- Χρήστος Μάστορας: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το λάθος στην ελληνική ταυτότητα και οι αναμνήσεις με τη γιαγιά του