Food & Drink|09.08.2021 08:06

Doors: Το νέο all-day bar της Ίου είναι μια πόρτα στην ξεγνοιασιά

Newsroom

Όταν ο Χρήστος Ευκρατίδης βρέθηκε στην Ίο για πρώτη φορά, το 1989, ίσως να μην φανταζόταν ότι αρκετά χρόνια αργότερα θα έστηνε ένα all-day bar αφιερωμένο, τρόπον τινά, σ’ εκείνο το καλοκαίρι. O πρώην συνιδιοκτήτης του Νoel και του Drunk Sinatra συνεργάστηκε με τον Πάνο Παπαδημόπουλο και τον Κωνταντίνο Καραντάνη του Crust με σκοπό να φτιάξουν δίπλα στο απάνεμο λιμάνι του νησιού έναν χώρο εμπνευσμένο από τις ανέμελες στιγμές των διακοπών που πέρασαν και που θα ’ρθουν. Αυτές τις νοητές καρτ ποστάλ που σε κάνουν να μετράς αντίστροφα από το χειμώνα ακόμη και μέχρι τη στιγμή που μπαίνεις στο πλοίο. Έτσι γεννήθηκε το Doors, που άνοιξε τις... έξι πόρτες του (έτσι προέκυψε το όνομα) στα τέλη του Ιουλίου. 

Πλεκτές σχοινένιες ομπρέλες, χαλαρές αιώρες κάτω από τα αλμυρίκια, κιλίμια και αφράτες μαξιλάρες αλλά και ξύλινοι πάγκοι απλώνονται μπροστά στην παραλία, απέναντι από το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης, που βρίσκεται στη δεξιά είσοδο του Γιαλού. Στον νέο αυτό χώρο, τον οποίο διακόσμησε ο Γιώργος Δρακίδης, κυριαρχεί το ξύλο, δίνοντας του ένα γήινο, νησιώτικο χαρακτήρα. Συνδυάζεται boho στοιχεία και αρκετό χρώμα –το πράσινο που παίζει με το πορτοκαλί και το μπλε στο μπαρ, οι κόκκινες φυσητές γυάλες... 

Σε δράση από νωρίς το πρωί (ανοίγει καθημερινά από τις 8 π.μ.), το Doors σερβίρει παραδοσιακό ελληνικό πρωινό, ξεκινώντας με μαρμελάδες και πίτες και περνώντας σε γλυκά και αλμυρά τηγανόψωμα και, φυσικά, αυγά, σε διάφορες παραλλαγές. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν κεφτεδάκια με πατάτες τηγανητές, μπουγιουρντί κι άλλα πιάτα σε ανάλογο στιλ, καθώς επίσης και χειροποίητα γλυκά, όπως λόγου χάρη η συνδεδεμένη με τις Κυκλάδες καρπουζόπιτα. Το μενού υπογράφει ο Νίκος Τριανταφύλλου.

Τα frozen cocktails, με πρωταγωνίστρια την κλασική παγωμένη Margarita, ξεκινάνε από το απόγευμα, ενώ από το ηλιοβασίλεμα και μετά η δράση μεταφέρεται στα πέριξ του μπαρ, τη λίστα του οποίου έχει διαμορφώσει η Τίνα Σάρδη, συνδυάζοντας ελληνικές γεύσεις και πειραγμένα «κλασικά». Κι αν θέλετε να πάρετε ένα όμορφο σουβενίρ, στον νέο all-day χώρο σας περιμένει κι ένα concept store διαμορφωμένο από τις Dudettes, που αντλεί έμπνευση από το καλοκαίρι στο νησί.

Doors, Λιμάνι Ίου, Παραλία Γιαλός, τηλ. 2286093406. 

κοκτέιλεστιατόριοφαγητόΊοςμπαρ