Under: Δείπνο κάτω απ’ τη θάλασσα
NewsroomΤο υποβρύχιο εστιατόριο Under είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις της νέας χρονιάς. Το κτίριο που θα το στεγάζει έχει ήδη “βυθιστεί” στη νότια Νορβηγία, κι ο σεφ Nicolai Ellitsgaard προετοιμάζει πυρετωδώς το μενού του (15- 18 σταδίων), που θα είναι επικεντρωμένο στην εποχικότητα και στον πλούτο των τοπικών υλικών· από τα άγρια μανιτάρια και τα blueberries ως τη θαλασσινή ρόκα, αλλά και τα νέα τρία είδη που ο ίδιος ανακάλυψε παρατηρώντας το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής: μία θαλάσσια τρούφα, ένα νέο είδος αγκαθωτού καβουριού, όπως και ένα νέο είδος αστακού που ζει μονάχα στις βόρειες θάλασσες.
«Φρέσκα και αγνά υλικά και "απογυμνωμένες" γεύσεις αποτελούν τη βάση της φιλοσοφίας μας. Την ίδια στιγμή θέλουμε να προσφέρουμε μια γαστρονομική εμπειρία που να οδηγεί τους καλεσμένους μας πέρα από το comfort zone τους και να τους προκαλεί να δοκιμάσουν νέες γεύσεις» έχει δηλώσει ο Δανός σεφ. Είστε έτοιμοι για τη γαστρονομική κατάδυση;
Κείμενο: Μελίνα Σιδηροπούλου
Πηγή: Eatme Ιανουαρίου. Το Eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής
- Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
- Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
- Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
- Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ