Πιάτα που μυρίζουν θάλασσα: 7 συνταγές με ψάρια και θαλασσινά
Newsroom
Όταν βγαίνει από τα κάρβουνα, σερβιρισμένο με ελαιόλαδο και ξίδι, το χταπόδι είναι αχτύπητος μεζές. Και στο φούρνο με πατάτες όμως είναι υπέροχο. Ένα φρέσκο ψάρι είναι θαυμάσιο ψητό, αλλά και μαγειρεμένο στην κατσαρόλα, με χόρτα, λαχανικά και μυρωδικά, κάνει στράκες. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα όπου οι πάγκοι των ιχθυοπωλείων είναι γεμάτοι με καλούδια. Όσα φέρνουν τα καΐκια τα εκτιμάμε και τα χαιρόμαστε με πολλούς τρόπους. Ψητά, τηγανητά, αχνιστά, μαγειρευτά με τις σαλτσούλες τους, γεμιστά, σε μακαρονάδες, σε σαλάτες...
Είτε είστε ακόμη σε διακοπές, είτε έχετε επιστρέψει στην πόλη, λίγη θάλασσα ακόμη είναι πάντα καλοδεχούμενη. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συνταγές από το αρχείο του ethnos.gr. που αξίζει να δοκιμάσετε. Κάποιες σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν σε κάποιο ταβερνάκι πλάι στο κύμα, άλλες σε ταξιδεύουν στη Μεσόγειο, κάποιες ταιριάζουν θαυμάσια μ’ ένα ούζο κι άλλες ζητούν ένα δροσερό ποτήρι κρασί.
Χταπόδι στον φούρνο με πατάτες
φωτογραφία: Light & Shadow Studio φωτογραφία: Πάνος Τσοκούνογλου Λιγκουίνι με γαρίδες και ντομάτα
φωτογραφία: Dana Τentis (Pexels) Σαρδέλες γεμιστές με κάππαρη, ντομάτα και άνηθο
φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Ψητές γαρίδες με λεμόνι και σκόρδο
φωτογραφία: iStock/Ideal Image φωτογραφία: Πάνος Τσοκούνογλου φωτογραφία: iStock/Ideal Image
- Νέα ευρεία σύσκεψη για τα φάρμακα στο υπουργείο Υγείας: Οι αντιδράσεις των φαρμακευτικών και οι εντολές Μαξίμου
- Το δύσκολο 10ήμερο της κυβέρνησης: Η στρατηγική που υιοθετείται απέναντι στην αντιπολίτευση, πριν τα συλλαλητήρια
- Τέμπη: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν για την ακριβή ημέρα κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
- ΑΠΘ: Βρέθηκε αμίαντος στο κτίριο της Φιλοσοφικής - Φόβος για την υγεία φοιτητών, καθηγητών και προσωπικού