Food & Drink|22.10.2021 11:52

Το βολιώτικο Grooove Boutique στήνει το δικό του γευστικό ψηφιδωτό

Άντζελα Σταματιάδου

Αν περνώντας έξω από το Grooove Boutique & Supply το μάτι σου πέσει στην προθήκη με τα γλυκά, παραταγμένα στη σειρά με τα ταμπελάκια τους, δεν μπορεί να μην κοντοσταθείς. Lemon pie με κρέμα λεμονιού και μαρέγκα, τσιζκέικ με κεράσι, εκμέκ κανταϊφι και συνθέσεις με σοκολάτα, πραλίνα και ξηρούς καρπούς σου κεντρίζουν την προσοχή ήδη από το τζάμι. Μπαίνοντας βλέπεις και την γωνιά με τη μηχανή του καφέ στα δεξιά κι αποκτάς μια πιο πλήρη εικόνα για όσα είναι παραταγμένα στα ράφια και στα ψυγεία: το μικρό κατάστημα με τα πολύχρωμα πλακάκια και τα ξύλινα έπιπλα που του δίνουν μια γοητευτική ρετρό αύρα, είναι γεμάτο κουτάκια, σακουλάκια, βαζάκια και φιάλες.

Πίσω από το πολύστροφο σενάριο βρίσκονται ο Θανάσης Κουζιώκας και ο Κώστας Κοτόπουλος, το ντουέτο του Grooove, ενός μπαρ που έχει κλείσει δεκαπέντε χρόνια στο Βόλο και έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις για τα καλοϊσορροπημένα κοκτέιλ του. Τον χώρο τον πήραν τον Μάρτιο του 2020. Η boutique, ένα μιξάζ café, ζαχαροπλαστείου, delicatessen και (θεματικής), κάβας άνοιξε τις πόρτες της ένα χρόνο μετά. Καλαίσθητη, με ιδιαίτερα προϊόντα και ταυτόχρονα χαλαρή, με λογική self service, νομίζω ότι θα ξεχώριζε σε κάθε πόλη.

Τα γλυκά που λέγαμε μπορείς να τα πάρεις μαζί σου ή να τα δοκιμάσεις σε κάποιο από τα τραπέζια που έχουν στηθεί ακριβώς απέξω, διαλέγοντας αν θέλεις και κάποιον από τους καφέδες της taf που προτείνουν. Τα υπογράφουν ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας, που δούλεψαν μαζί επί χρόνια στο ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία πριν αποφασίσουν να τραβήξουν την δική τους πορεία. Το πολύ καλαίσθητο τιραμισού που κλείνεται σε ένα στρογγυλό κουτάκι είναι αφράτο κι εκφραστικό, ενώ κι η τάρτα τους με πραλίνα, κρέμα φουντουκιού και crème montée καφέ κεντημένη με φουντούκια και οι τραγανούς κόκκους καφέ μου άρεσε εξίσου. Αν τώρα προτιμάτε κάτι αλμυρό, δοκιμάστε τις σαλάτες και τα σάντουιτς, τα οποία επιμελείται ο Γρηγόρης Χέλμης. Ξεφεύγουν κι εκείνα από τα κλασικά ‒ αυτό που συνδυάζει ψωμί dinkel, blue cheese, αχλάδι, ρόκα και dressing με φρούτα του δάσους και ελαιόλαδο, π.χ., ακούγεται ωραία ιδέα.

Είναι δύσκολο να φύγεις με άδεια χέρια. Στα ράφια έχουν πάρει θέση χειροποίητες μαρμελάδες, γκρανόλα με ινδοκάρυδο, γκότζι μπέρι και βρώμη ή με κολοκυθόσπορο και σταφίδα, μείγματα βοτάνων από τα Γρεβενά και γαλλικά τσάγια, σακουλάκια με ξηρούς καρπούς. Την εικόνα συμπληρώνουν ελληνικά και ξένα βερμούτ, ντόπια γλυκά κρασιά και μπίρες από τοπικές μικροζυθοποιίες και, προφανώς, τα συσκευασμένα (σε κενό αέρος) κοκτέιλ του Grooove: ανάμεσά τους Μai Tai, Margarita, Negroni, Pink Americano και το signature Gin & Young με αγγλικό gin, φρέσκο χυμό πιπερόριζας και λεμονιού και ένα house blend κουφοξυλιάς και λίτσι, που εδώ και δέκα χρόνια παραμένει από τα highlights του «αδερφού» μπαρ.

Grooove Boutique & Supply Ερμού 229, Βόλος, τηλ. 2421033033. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 8 το πρωί - 12 το βράδυ.

κοκτέιλζαχαροπλαστείοΒόλοςκαφέςDelicatessen