Food & Drink
|
30.12.2021 15:10
Η συνταγή για την αλμυρή βασιλόπιτα του Πόντου, της Σόφης Ουργαντζίδου
NewsroomΑναπόσπαστο κομμάτι των Ποντίων ήταν η τήρηση των παραδόσεων και των εθίμων κατά την περίοδο των Καλαντόφωτων, όπως ονόμαζαν το Δωδεκαήμερο από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Φώτα. Τα νοικοκυριά ήταν σε πλήρη ετοιμότητα, το προζύμι που «ταΐζαν» από του Σταυρού έμπαινε σε κάθε λογής αρτοσκεύασμα, όπως και στη βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς.
Διαβάστε περισσότερα στο Pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
- Κουρσκ: Η Ουκρανία ελέγχει 1.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους και την πόλη Σούτζα – Και βρετανικά άρματα στην εισβολή
- Δένδιας από Τήνο: Βαδίζουμε για τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχαμε ποτέ
- Φρίκη στην Ινδία για το βιασμό και τη δολοφονία νεαρής γιατρού: Μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις
- Δείτε βίντεο: Στις παραλίες όσοι Αθηναίοι έμειναν στην Αθήνα το Δεκαπενταύγουστο