Συμβουλές και tips για τέλεια μαρέγκα
NewsroomΜπεζεδάκια, λεμονόπιτες, αέρινες πάβλοβες και ανοιξιάτικα γλυκάκια στηρίζουν όλη τη γευστική και οπτική τους γοητεία στη μαρέγκα. Τι να προσέχουμε για να πετύχει;
1. Τα ασπράδια δεν πρέπει να περιέχουν ίχνη από κρόκους, τα δε αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Το μπολ να είναι καθαρό και στεγνό (το καλύτερο μπολ είναι το γυάλινο).
2. Η ζάχαρη δεν πρέπει να προστίθεται από την αρχή, αλλά αφού χτυπηθούν και σφίξουν τα ασπράδια, πρέπει δε να πέφτει κατά μικρές ποσότητες.
3. Μετά τη ζάχαρη προσθέτετε το κορν φλάουρ (αν το προβλέπει η συνταγή) και το ξίδι ή το λεμόνι για να αποκτήσει η μαρέγκα ωραία γυαλάδα. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα σταματάτε το χτύπημα.
4. Για να καταλάβετε ότι έχετε πετύχει τη σωστή υφή, θα πρέπει αν μετακινήστε το μπολ ελαφρά, το περιεχόμενό του (η χτυπημένη μαρέγκα) να μη μετακινείται.
5. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και σχεδιάζετε δύο κύκλους (για δίσκους μαρέγκας). Εκεί απλώνετε το μείγμα της μαρέγκας. (Αν φτιάξετε θήκη για πάβλοβα, ανατρέξτε στο σχετικό άρθρο)
6. Ψήνετε τη/τις μαρέγκα/ες στους 130?C – 140°C επί 1 ώρα έως 1 ώρα και 30’ περίπου. Με το αργό ψήσιμο η μαρέγκα γίνεται τραγανή εξωτερικά και μαλακή στο εσωτερικό της, ενώ δεν αλλοιώνεται το χρώμα της.
Μαρεγκάκια στα παστέλ. Για να χρωματίσετε τα μαρεγκάκια σας θα χρειαστείτε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Θα τα βρείτε σε υγρή μορφή ή σε μορφή πάστας -τα δεύτερα να ξέρετε πως δίνουν εντονότερο χρωματικό αποτέλεσμα. Ενσωματώστε τα στη μαρέγκα πριν την ψήσετε ανακατεύοντας απαλά ώστε το χρώμα να απλωθεί ομοιόμορφα. Για να δώσετε πιο περίτεχνο σχήμα θα πρέπει να έχετε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν έχουμε την πολυτέλεια εφησυχασμού – Η ευθύνη δεν πάει διακοπές
- Σοκάρει Έλληνας από το Μαγδεμβούργο: «Νοσοκόμα μάς είπε ότι υπάρχουν μάλλον πάνω από 20 νεκροί»
- Χωρισμός για τον Μπασάρ Αλ Άσαντ - Διαζύγιο ζήτησε η σύζυγός του, Άσμα
- Πέθανε ο ηθοποιός Αρτ Έβανς σε ηλικία 82 ετών - Συμμετείχε στη δεύτερη ταινία «Die Hard»