Food & Drink|20.04.2022 08:20

Πασχαλινά κουλουράκια - Με αυτό το υλικό μπορείτε να αντικαταστήσετε την αμμωνία

Newsroom

Αν ανήκετε στην πλατιά εκείνη κατηγορία που δεν υποφέρει ούτε δευτερόλεπτο την οσμή της αμμωνίας, την οποία απαιτούν οι παραδοσιακές συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια, εδώ θα βρείτε το υλικό με το οποίο μπορείτε να την αντικαταστήσετε.

Οι συνταγές απ' το τεφτέρι της γιαγιάς για γιορτινά κουλούρια ζητούν συνήθως αμμωνία ή πολύ συχνά συνδυασμό σόδας και αμμωνίας. Παρότι η οσμή της αμμωνιάς είναι έντονη όταν τα κουλουράκια ψήνονται, εξαφανίζεται με την πάραδο του χρόνου (συνήθως μέχρι την επομένη της παρασκευής των κουλουριών).

Πολύς κόσμος ωστόσο δεν την ανέχεται καθόλου λόγω της έντασής της. Αν θέλετε οπωσδήποτε να αντικαταστήσετε την αμμωνία με κάποιο υλικό, αυτό είναι το μπέικιν πάουντερ θυσιάζοντας βέβαια λίγη από τη θριφτή τραγανότητα και τη γεύση της αρχικής συνταγής. Ωστόσο τα κουλουράκια θα βγουν νόστιμα.

> Αν ψάχνετε συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια χωρίς αμμωνία δοκιμάστε την προτεινόμενη εδώ.

tipsκουλουράκιαπασχαλινό τραπέζι