Μια συνταγή, πολλές χρήσεις: Τέλεια σάλτσα για πατατοσαλάτα, τονοσαλάτα ή σάντουιτς
NewsroomΌσο ανεβαίνει η θερμοκρασία οι δροσερές σαλάτες θα δίνουν και θα παίρνουν, καθώς συνιστούν ιδιαίτερα αγαπητά ελαφρά γεύματα. Οι τονοσαλάτες, οι κοτοσαλάτες ή οι σαλάτες με βάση τις βραστές πατάτες συγκαταλέγονται στις πλέον δημοφιλείς επιλογές.
Είτε ετοιμάζετε κάποια κρύα πατατοσλάτα είτε φτιάχνετε μια σαλάτα με τόνο ή καπνιστό σολομό είτε θέλετε να ενισχύσετε με κάποιο γευστικό άλειμμα τα σαντουιτσάκια του σχολείου, του γραφείου ή της εκδρομής (έρχονται κι αυτές), μια εκδοχή της γαλλικής ρεμουλάντ με γιαούρτι θα σας φανεί χρήσιμη.
Η ρεμουλάντ παραδοσιακά συνοδεύει κρύα κρέατα, αλλά λειτουργεί θαυμαστά ως σος.
Σάλτσα ρεμουλάντ με γιαούρτι
Υλικά: 1 φλιτζάνι μαγιονέζα, 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, 1/2 κουταλιά της σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη, 1/2 κουταλιά της σούπας ροδέλες από αγγουράκι τουρσί, 1 αντσούγια λιωμένη, 1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο, λίγο εστραγκόν (ή άλλο μυρωδικό) ψιλοκομμένο για το άρωμα, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Κουρσκ: Η Ουκρανία ελέγχει 1.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους και την πόλη Σούτζα – Και βρετανικά άρματα στην εισβολή
- Δένδιας από Τήνο: Βαδίζουμε για τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις που είχαμε ποτέ
- Φρίκη στην Ινδία για το βιασμό και τη δολοφονία νεαρής γιατρού: Μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις
- Δείτε βίντεο: Στις παραλίες όσοι Αθηναίοι έμειναν στην Αθήνα το Δεκαπενταύγουστο