Food & Drink|26.10.2018 12:15

Το μυστικό για τέλεια σπιτικά γεμιστά με κιμά

Newsroom

Βγάλτε το ταψί σας και ετοιμάστε γευστικότατα γεμιστά με κιμά! Ετοιμάζονται γρήγορα και χρειάζονται περίπου 45' για να ψηθούν! Τολμήστε το, θα αποζημιωθείτε!

Υλικά

  • 5 ντομάτες
  • 5 πιπεριές
  • Μισό κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 3 μέτριες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μία φρυγανιά

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε ή τα χτυπάμε ελαφρά στο multi.
  2. Πλένουμε, καθαρίζουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μισό φλιτζάνι λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τσιγαρίζοντας ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε τον κιμά μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τη σάλτσα, το ρύζι που πρώτα έχουμε πλύνει, το μαϊντανό, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Το μαγειρεύουμε ελαφρά μέχρι να τραβήξει το ρύζι τα ζουμιά.
  4. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μ’ ένα κουτάλι γεμίζουμε με το μείγμα τις πιπεριές και τις ντομάτες, βάζοντάς τες στο ταψί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τρίβουμε μια φρυγανιά.
  5. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στα 35 λεπτά αναποδογυρίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη δέκα λεπτά.
λαχανικάγεμιστάκιμάςτομάτεςγεμιστά κιμά