Food & Drink|21.09.2022 08:38

Συμβουλές και tips - Πώς να κρατήσετε καθαρό το ξύλο κοπής

Newsroom

Είναι από τα κουζινικά που συγκαταλέγονται στις πλέον …πλούσιες πηγές μικροβίων και ξέρουμε ότι καλό είναι να μην τρίβονται με κλασικό συρμάτινο σφουγγάρι ούτε να μπαίνουν στο πλυντήριο. Οπότε;

Σε ό,τι αφορά τους δίσκους κοπής που θεωρούνται από τις πλέον συνήθεις εστίες μόλυνσης της κουζίνας, καλό είναι να θυμόμαστε πως πρέπει να διατηρούμε διαφορετικούς για το ψωμί, τα λαχανικάτα ωμά κρέατα κ.λπ. Ωστόσο στην αγορά θα βρείτε πλέον πολύ έξυπνες λύσεις από διάφορα υλικά για ακόμη ακριβέστερους διαχωρισμούς (ψάρι, κοτόπουλο κ.λπ.), που ξεχωρίζουν εύκολα μεταξύ τους (μέσω χρώματος ή ειδικής σήμανσης) και αποθηκεύονται μαζί.

Τα δύο φυσικά υλικά

Αν όμως χρησιμοποιείτε παραδοσιακό ξύλινο δίσκο κοπής, που γενικά θεωρείται άριστη επιλογή, και έχετε θέμα με το καθάρισμα και την απολύμανσή του, το μυστικό βρίσκεται στο λεμόνι και στο χοντρό αλάτι.

Πώς να καθαρίσετε το ξύλο κοπής, δύο τρόποι

1. Είτε πασπαλίζετε την ξύλινη επιφάνεια με χονδρό αλάτι και την τρίβετε επιμελώς με μισό λεμόνι (απ’ την κομμένη του πλευρά) απ' άκρη σ' άκρη

2. Είτε πασπαλίζετε με χονδρό αλάτι την κομμένη πλευρά του λεμονιού και στη συνέχεια κάνετε το σχολαστικό τρίψιμο του δίσκου. Ξεπλένετε με νερό και καθαρίσατε!

λεμόνιακουζίνααλάτιtips