Food & Drink
|
26.10.2018 12:16
Η τέλεια σπιτική μαρμελάδα φράουλα
NewsroomΌλοι μας απολαμβάνουμε μια αλειμμένη φέτα με μαρμελάδα. Φανταστείτε πόσο μεγάλη θα είναι η ικανοποίηση, αν την έχετε δημιουργήσει με τα χέρια σας! Μία ώρα θα χρειαστεί η διαδικασία της παρασκευής και 35' το ψήσιμο.
Υλικά
2 κιλά φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και αφού προσθέσουμε τη ζάχαρη τις αφήνουμε σκεπασμένες για ένα βράδυ.
- Την άλλη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά.
- Συνεχώς προσπαθούμε να ξαφρίζουμε. Παρατηρούμε το χρώμα και όταν δούμε ότι δένει καλά το σιρόπι προσθέτουμε το στυμμένο λεμόνι. Το αφήνουμε να βράσει για πολύ λίγο και η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
- Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Διαβάστε ακόμη
- Εκλογές ΗΠΑ 2024: Γιατί μπορεί να καθυστερήσουν τα αποτελέσματα - Ο κρίσιμος ρόλος των «swing states»
- Έρχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και από τα φαρμακεία - Tι ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης
- Μαγνησία: Συναγερμός για τρίτο κρούσμα ευλογιάς προβάτων σε κοπάδι - Αναστατωμένοι οι κτηνοτρόφοι
- Μικ Τζάγκερ και Ντικ Βαν Ντάικ στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις