Food & Drink|26.10.2018 12:16
Η τέλεια σπιτική μαρμελάδα φράουλα
Newsroom
Όλοι μας απολαμβάνουμε μια αλειμμένη φέτα με μαρμελάδα. Φανταστείτε πόσο μεγάλη θα είναι η ικανοποίηση, αν την έχετε δημιουργήσει με τα χέρια σας! Μία ώρα θα χρειαστεί η διαδικασία της παρασκευής και 35' το ψήσιμο.
Υλικά
2 κιλά φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και αφού προσθέσουμε τη ζάχαρη τις αφήνουμε σκεπασμένες για ένα βράδυ.
- Την άλλη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά.
- Συνεχώς προσπαθούμε να ξαφρίζουμε. Παρατηρούμε το χρώμα και όταν δούμε ότι δένει καλά το σιρόπι προσθέτουμε το στυμμένο λεμόνι. Το αφήνουμε να βράσει για πολύ λίγο και η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
- Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Διαβάστε ακόμη
- Ουγγαρία: Ο Όρμπαν καλεί την ΕΕ να ξεκινήσει απευθείας συνομιλίες με τη Ρωσία
- Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Σύνταγμα - Στο αυτόφωρο μέλη του «Ρουβίκωνα»
- «Η υποστήριξη του Τραμπ παραμένει κρίσιμη»: Στο Λονδίνο ο Ζελένσκι ενόψει της συνόδου των Ευρωπαίων συμμάχων της Ουκρανίας
- Οι χλιδάτες «τσάντες δώρων» των Όσκαρ – Διακοπές χιλιάδων δολαρίων και πολυτελείς υπηρεσίες