Food & Drink|26.10.2018 12:16
Η τέλεια σπιτική μαρμελάδα φράουλα
NewsroomΌλοι μας απολαμβάνουμε μια αλειμμένη φέτα με μαρμελάδα. Φανταστείτε πόσο μεγάλη θα είναι η ικανοποίηση, αν την έχετε δημιουργήσει με τα χέρια σας! Μία ώρα θα χρειαστεί η διαδικασία της παρασκευής και 35' το ψήσιμο.
Υλικά
2 κιλά φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και στραγγίζουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και αφού προσθέσουμε τη ζάχαρη τις αφήνουμε σκεπασμένες για ένα βράδυ.
- Την άλλη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά.
- Συνεχώς προσπαθούμε να ξαφρίζουμε. Παρατηρούμε το χρώμα και όταν δούμε ότι δένει καλά το σιρόπι προσθέτουμε το στυμμένο λεμόνι. Το αφήνουμε να βράσει για πολύ λίγο και η μαρμελάδα είναι έτοιμη.
- Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Διαβάστε ακόμη
- Διπλό φονικό στο Αίγιο: O δράστης παραδόθηκε στις Αρχές
- Συναγερμός στο Παλαιοχώρι Ηλείας: Έκρηξη στο πεδίο βολής του στρατοπέδου - Αναφορές για τραυματίες
- Σε κλίμα έντασης η συζήτηση στη Βουλή για την παραπομπή Τριαντόπουλου: Κόντρες και αποχωρήσεις
- «Deal ή αντιμέτρα»: Η ΕΕ τρέχει να αξιοποιήσει το διάστημα 90 ημερών που έδωσε ο Τραμπ