Food & Drink|13.10.2022 08:10

Ο σολομός στα καλύτερά του

Newsroom

Ο φρέσκος σολομός -που εισέβαλε τις τελευταίες δεκαετίες στην κουζίνα μας- ήρθε για να μείνει, καθώς τόσο η γεύση του όσο και τα διατροφικά χαρακτηριστικά του «κέρδισαν» μεγάλο μέρος των καταναλωτών. Πολλοί είναι εκείνοι κι εκείνες που βρήκαν σε αυτόν μια νόστιμη, χορταστική και ταυτόχρονα υγιεινή λύση για το καθημερινό και κυριακάτικο τραπέζι. Και όχι αδικαιολόγητα.

Θρεπτικά στοιχεία σολομού

Μια μερίδα σολομού προσδίδει περίπου 200 θερμίδες στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά, όπως τα ωμέγα-3, που συνδέονται με σειρά θετικών επιδράσεων στην υγεία. Ο σολομός είναι ακόμη καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12, ενώ περιέχει αρκετό κάλιο, σίδηρο και βιταμίνη D.

Συνταγή για σολομό τεριγιάκι με ρυζοσαλάτα

Πιάτο ελαφρύ, εξαιρετικά θρεπτικό και πλούσιο σε γεύση, που δίνει ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι και που αν έχεις έτοιμο το ρύζι, άγριο και basmati, βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, φτιάχνεται μέχρι να πεις «κύμινο». Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για σολομό με κρεμώδη σάλτσα άνηθου

Συνοδέψτε αυτόν τον πληθωρικό σολομό με φρέσκα ζυμαρικά ή ρύζι για ένα πλουσιοπάροχο γεύμα ταιριαστό με το τραπέζι της Κυριακής. Βρείτε τη συνταγή του πατώντας εδώ.

Συνταγή για σολομό σε κρούστα αλατιού

Η προστατευτική «αγκαλιά» της αλατένιας κρούστας βοηθάει το σολομό αυτό να κρατήσει όλη τη ζουμεράδα και τη νοστιμιά του καθώς ψήνεται. Δείτε πώς θα τον φτιάξετε βήμα-βήμα πατώντας εδώ.

Συνταγή για σολομό διαίτης λεμονάτο με μυρωδικά και καστανό ρύζι

Ένα εξαιρετικά θρεπτικό και υγιεινό πιάτο, γεμάτο οφέλη για τον οργανισμό, καθώς τόσο ο σολομός όσο και το καστανό ρύζι θεωρούνται εξαιρετικές διατροφικές επιλογές, το καθένα στην κατηγορία του (πρωτεΐνη και υδατάνθρακες αντίστοιχα). Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

> Περισσότερες συνταγές με σολομό θα βρείτε εδώ


υγιεινή διατροφήσολομός