Food & Drink|02.11.2018 15:19

Πατάτες στο φούρνο με κοτόπουλο, μανιτάρια και λαχανικά

Newsroom

Υλικά

100 γρ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 ml ζωμό κοτόπουλου

Πιπέρι

Αλάτι

Λίγο μοσχοκάρυδο

1 πρέζα μουστάρδα σε σκόνη

250 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο ψιλοκομμένο

Μισό φλ. καλαμπόκι βρασμένο

Μισό φλ. αρακά

2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

  1. Ανάψτε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Βάλτε το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το να μαγειρευτεί για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέστε και τα μανιτάρια.

  2. Μόλις το κρεμμύδι και τα μανιτάρια είναι σχεδόν μαγειρεμένα, ανακατέψτε τα με το αλεύρι. Προσθέστε σιγά σιγά τον ζωμό του κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά, αρχικά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε χαμηλή. Ρίξτε πιπέρι, αλάτι, το μοσχοκάρυδο και τη μουστάρδα. Σταδιακά θα δημιουργηθεί μια ωραία σάλτα.

  3. Προσθέστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και τα λαχανικά στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.

  4. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα πυρέξ που έχετε πρώτα βουτυρώσει. Στη συνέχεια απλώστε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες, επικαλύπτοντας το μείγμα ελαφρά, σαν μια πίτα. Ρίξτε λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήστε το στον φούρνο για περίπου 35 λεπτά. 5. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. 

κοτόπουλο