Πράσινα ή κοκκινωπά; Πώς να χρωματίσετε τα σπιτικά ζυμαρικά
NewsroomΑλεύρι, αυγά, ελαιόλαδο και …ιδού, στη σπιτική εκδοχή του, ο «βασιλιάς» του οικογενειακού τραπεζιού και μεγάλος αγαπημένος των παιδικών ουρανίσκων! Μήπως όμως του λείπει λίγο χρώμα;
Αν αποφασίσατε να φτιάξετε σπιτικά ζυμαρικά με αλεύρι ή με σιμιγδάλι με τη συνταγή που θα βρείτε εδώ, αλλά σας φαίνονται χρωματικά άτονα, υπάρχει τρόποι να τους δώσετε χρώμα και μάλιστα απόλυτα φυσικοί.
Σπιτικά ζυμαρικά πράσινα και κόκκινα
Στην περίπτωση που θέλετε να δώσετε χρώμα στα ζυμαρικά σας, δύο τρόποι είναι οι εξής:
Για να βγουν κοκκινωπά, αρκεί να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό για κάθε 100 γρ. αλεύρι.
Για να βγουν πράσινα, θα χρειαστεί να ενσωματώσετε στην ζύμη 90 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι ή 125 γρ. φρέσκο για κάθε 100 γρ. αλεύρι. Το σπανάκι θα πρέπει να το ατμίσετε πριν και να το στύψετε πολύ καλά. Στη συνέχεια το πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με δύο από τα αυγά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και στραγγίζετε για ακόμη μία φορά πολύ καλά το μείγμα αυτό, πιέζοντάς το σε σουρωτήρι, πριν το προσθέσετε στο αλεύρι μαζί με τα άλλα υλικά.
- Αγωνία στην Ευρώπη με τις εξελίξεις στην Ουκρανία: - Μπορέλ: «Πούτιν και Τραμπ θα καθίσουν στο τραπέζι για τη λήξη του πολέμου»
- Ευελπίδων: Ένταση στα δικαστήρια μετά την προφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού - Κρότου λάμψης και κυνηγητό
- Τραγική η κατάσταση στη Γάζα: Όλα τα νοσοκομεία θα μειώσουν ή θα σταματήσουν τη λειτουργία τους σε «48 ώρες»
- Ο Σεμπάστιαν Σταν υποστηρίζει ότι οι σταρ του Χόλιγουντ «φοβούνται» τον Ντόναλντ Τραμπ