Food & Drink|27.10.2022 07:47

Mια μυστηριώδης μπίρα για δώδεκα χριστουγεννιάτικες ιστορίες τρόμου

Χριστίνα Τσαμουρά

Ένα όμορφο βιβλιαράκι με σκληρό εξώφυλλο και εικονογράφηση από την Κατερίνα Παππού που εμφανίζεται και πωλείται μόνο 1-2 μήνες τον χρόνο, φέτος συνδυάζεται με μια limited edition χριστουγεννιάτικη μπίρα που κυκλοφορεί από τη Midnight Circus.

Πρόκειται για το «Χαρτί και Καλαμάρι» που έκανε την εμφάνισή του στις προθήκες των βιβλιοπωλείων πέρυσι τον Νοέμβριο από τις Εκδόσεις Χρονικό. Στις σελίδες του περιλαμβάνονται 12 χριστουγεννιάτικες ιστορίες τρόμου, που υπογράφει ο πολυτάλαντος και ανεξάντλητος Ηλίας Φουντούλης.

Τον Ηλία Φουντούλη μπορεί να τον έμαθες ως food editor, τηλεπαρουσιαστή του Food ‘n’ Friends μαζί με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο ή ως δημοφιλέστατο comedian και πολύ αγαπητό youtuber. Οι δύο τελευταίες ιδιότητές του μαζί με την αγάπη του για το snacking τον οδήγησαν άλλωστε στη δημιουργία της μοναδικής εκπομπής του YouTube που καταπιάνεται με το πιο δημοφιλές σνακ του κόσμου: το «1 κωμικός κι 1 σάντουιτς». Ωστόσο σήμερα μας απασχολεί με άλλη του ιδιότητα, αυτή του συγγραφέα ιστοριών τρόμου, που σε πρώτη φάση αποκάλυψε με το βιβλίο του «Κάτι χαμογελάει στις σκιές».

Τι είναι το βιβλίο «Χαρτί και Καλαμάρι»

«Αν αγαπάτε τα Χριστούγεννα και σας αρέσουν οι γελαστοί αγιοβασίληδες, τα όμορφα δώρα, τα οικογενειακά τραπέζια, τα χρωματιστά φωτάκια και τα χαρούμενα πρόσωπα, είστε σε λάθος μέρος. Εδώ είναι η σκοτεινή πλευρά των Χριστουγέννων και θα συναντήσετε μόνο τα απαίσια πράγματα που συμβαίνουν μέσα στις γιορτές. Οικογενειακά τραπέζια με αναπάντεχο τέλος, εκπλήξεις που δεν πάνε όπως περιμένεις, φρικιαστικά στολίδια, απειλητικά χριστουγεννιάτικα δέντρα, γράμματα που δεν φέρνουν αυτό που ζήτησες, δώρα που κανείς δεν θέλει να ανοίξει. Δώδεκα ακατάλληλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες», θα έλεγε κανείς συνοπτικά. 

Τι είναι η μπίρα «Χαρτί και Καλαμάρι»

«Είχα ονειρευτεί μια limited edition μπίρα, που θα κυκλοφορήσει κοντά στις γιορτές, με έναν ιδιαίτερο, σκοτεινό χαρακτήρα και ένα κουτάκι βασισμένο στο εξώφυλλο του βιβλίου που έκανε η Κατερίνα» γράφει ο ίδιος και συνεχίζει: «Πρόκειται για μια χειμερινή, μυστηριώδη, βελγική Dubbel μπίρα, με 7% αλκοόλ, ακατέργαστη ζάχαρη από τον Μαυρίκιο, καβουρδισμένες νότες και πλούσια γεύση». Μια limited μπίρα που δημιουργεί για την περίσταση η νομαδική ζυθοποιία Midnight Circus Gypsy Brewing και σύντομα θα βρίσκουμε σε κουτί και σε βαρέλι. Περισσότερα για την ώρα στο: info@midnightcircus.gr.

 

ΧριστούγενναΗλίας Φουντούληςβιβλίομπίρα