Food & Drink|08.11.2018 15:58

Φτιάξτε μόνοι σας τις πιο γευστικές σπιτικές μπρουσκέτες!

Newsroom

Σας έπιασε λιγούρα; Θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορο και ταυτόχρονα χορταστικό; Η συνταγή που ακολουθεί για την παρασκευή μπρουσκέτας, θα σας αποζημιώσει και θα σας χορτάσει στο «πι και φι»!

Υλικά

  • ½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • ψιλοκομμένο
  • 8 μεσαίες ντομάτες κομμένες
  • σε κυβάκια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο,
  • θρυμματισμένες
  • 6-8 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • ψιλοκομμένα
  • 30 ml βαλσάμικο ξίδι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 μπαγκέτα κομμένη φέτες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το σκόρδο και τον βασιλικό, φροντίζοντας να μη σπάσουμε τις ντομάτες πάρα πολύ. Προσθέτουμε το βαλσάμικο ξίδι και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο.
  2. Κόβουμε την μπαγκέτα διαγώνια σε 12 χοντρές φέτες και τις ψήνουμε στον φούρνο. Σερβίρουμε το μείγμα ντομάτας στις ζεστές φέτες του ψωμιού. Διακοσμούμε με τα φύλλα βασιλικού.
σνακψωμί