Μυστικά και tips - Πώς μπορείτε να διατηρήσετε περισσότερο το ψωμί;
Newsroom
Σε όλους αρέσει το φρέσκο ψωμί. Πώς συντηρείται καλύτερα, αν δεν καταναλωθεί αμέσως;
5 συμβουλές και tips για τη συντήρηση του ψωμιού
1. Μην αφήνετε το ζεστό ψωμί σε πλαστική σακούλα, γιατί δεν εξατμίζεται γρήγορα η υγρασία του και το ψωμί «λασπώνει».
2. Μπορείτε να βάλετε το ψωμί σε χάρτινη σακούλα ή σε ξύλινη ψωμιέρα. Ωστόσο το να το τυλίξετε με βαμβακερή πετσέτα θεωρείτε η καλύτερη λύση, καθώς και «αναπνέει» και προστατεύεται αρκετά από τον αέρα, ώστε να μην ξεραθεί άμεσα.
3. Αν θέλετε να το διατηρήσετε μέχρι την επομένη, αφήστε το εκτός ψυγείου. Αν θέλετε να το κρατήσετε για 2-3 μέρες, θα χρειαστεί να το βάλετε στο ψυγείο τυλιγμένο.
4. Αν θέλετε να το διατηρήσετε για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, θα πρέπει να το φυλάξετε στην κατάψυξη.
5. Καλύτερα διατηρούνται τα ψωμιά που φτιάχτηκαν με προζύμι και τα μεστά, «μαύρα» ψωμιά ολικής άλεσης, τα οποία μάλιστα θεωρείται ότι είναι προτιμότερο να καταναλώνονται μία ημέρα μετά την παρασκευή τους και όχι φρεσκοψημένα.
- Το σκληρό πόκερ Πούτιν στην διαπραγμάτευση για την λήξη του Ουκρανικού πολέμου – Στο τραπέζι το «χαρτί» των δεσμευμένων 300 δισ. δολαρίων
- Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αμέσως μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη - «Τρακάραμε, έχει πάρει φωτιά και υπάρχει μέσα κόσμος»
- Σεισμοί στη Σαντορίνη: Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την εξέλιξη του φαινομένου
- Σε κλοιό ψύχους η χώρα: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία το Σάββατο - Χιονοπτώσεις και στα «χαμηλά» της Αττικής