Food & Drink
|
26.10.2018 12:16
Σπιτικά γλυκά κουταλιού: Βύσσινο
NewsroomΘυμίζει κάτι από γιαγιά, κάτι από βόλτα στην εξοχή, κάτι από αγαπημένη ανάμνηση. Φτιάξτε με τα χέρια σας τα σπιτικά γλυκά κουταλιού. Παρακάτω, το αγαπημένο βύσσινο.
Υλικά
- 2 κιλά βύσσινα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 φύλλα αρμπαρόριζα
- Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πρώτα πολύ καλά τα βύσσινα. Στη συνέχεια βγάζουμε τα κοτσάνια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε εκεί για όλη τη νύχτα.3. Την άλλη μέρα βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση και κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ξαφρίζουμε όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια.
- Βράζουμε για 15’-20’ και προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας. Αφού παρατηρήσουμε ότι αρχίζει και δένει το σιρόπι προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
- Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα.
Διαβάστε ακόμη
- «Καμπανάκι» ανησυχίας για τη λειψυδρία: 14 δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Τι λένε οι ειδικοί
- Ακριβή η βουτιά στην Αττική: Έως και 50 ευρώ το σετ της ξαπλώστρας και... με κράτηση
- Βιαστής 12χρονης Βρετανίδας κάνει σερβίς στο μπιτς βόλεϊ και χτίζει παλάτια στην άμμο του Παρισιού
- «Πάρε το μαχαίρι, να δεις πώς είναι ο ευνουχισμός»: Συγκλονίζει η ιστορία τρανς στη Ρωσία - Η «θεραπεία» που της έκαναν