Food & Drink|26.10.2018 12:16

Σπιτικά γλυκά κουταλιού: Βύσσινο

Newsroom

Θυμίζει κάτι από γιαγιά, κάτι από βόλτα στην εξοχή, κάτι από αγαπημένη ανάμνηση. Φτιάξτε με τα χέρια σας τα σπιτικά γλυκά κουταλιού. Παρακάτω, το αγαπημένο βύσσινο. 

Υλικά

  • 2 κιλά βύσσινα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζα
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πρώτα πολύ καλά τα βύσσινα. Στη συνέχεια βγάζουμε τα κοτσάνια και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  2. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε εκεί για όλη τη νύχτα.3. Την άλλη μέρα βάζουμε τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση και κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και ξαφρίζουμε όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια.
  3. Βράζουμε για 15’-20’ και προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας. Αφού παρατηρήσουμε ότι αρχίζει και δένει το σιρόπι προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
  4. Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα. 
γλυκά κουταλιού