Food & Drink|26.10.2018 12:17

Σπιτικά γλυκά κουταλιού: Σύκο ώριμο

Newsroom

Γλυκό κουταλιού σύκο. Συκαλάκι. Όπως κι αν το πει κανείς, η γεύση του δεν αλλάζει. Εύκολη παρασκευή για θύμισες και γεύσεις από τα παλιά...

Υλικά

  • 2 κιλά σύκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 10 γαρίφαλα
  • Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και στη συνέχεια τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα ανοίγουμε προσεκτικά για να τσεκάρουμε εάν είναι κάποιο χαλασμένο.
  2. Εν συνεχεία σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα σύκα και μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση αρχίζουμε να ξαφρίζουμε το γλυκό. Μόλις ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία προσθέτουμε 10 γαρίφαλα και αφήνουμε το γλυκό να βράσει συνολικά για 45 λεπτά. Δεν θέλει ανακάτεμα.
  3. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
  4. Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα.
γλυκά κουταλιού