Food & Drink|26.10.2018 12:17
Σπιτικά γλυκά κουταλιού: Σύκο ώριμο
NewsroomΓλυκό κουταλιού σύκο. Συκαλάκι. Όπως κι αν το πει κανείς, η γεύση του δεν αλλάζει. Εύκολη παρασκευή για θύμισες και γεύσεις από τα παλιά...
Υλικά
- 2 κιλά σύκα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 10 γαρίφαλα
- Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και στη συνέχεια τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα ανοίγουμε προσεκτικά για να τσεκάρουμε εάν είναι κάποιο χαλασμένο.
- Εν συνεχεία σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα σύκα και μισό ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση αρχίζουμε να ξαφρίζουμε το γλυκό. Μόλις ολοκληρώσουμε αυτήν τη διαδικασία προσθέτουμε 10 γαρίφαλα και αφήνουμε το γλυκό να βράσει συνολικά για 45 λεπτά. Δεν θέλει ανακάτεμα.
- Δέκα λεπτά πριν από το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
- Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα.
Διαβάστε ακόμη
- «Αρρυθμίες» στο Λαϊκό Νοσοκομείο από τις νέες εφημερίες: Ακυρώνονται μέχρι και χειρουργεία - Επιστολή 258 γιατρών στον Γεωργιάδη
- Εύβοια: «Μου θυμίζει την υπόθεση των Σατανιστών» - Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζητεί ο δικηγόρος των παιδιών
- Θεοδοσία Τσάτσου στο ethnos.gr: «Η αφόρητη καταπίεση και όλο το δράμα που βίωσα, μ' έκαναν καλλιτέχνη»
- Η Κριστίνα Αγκιλέρα γιορτάζει τα 44α γενέθλιά της και ποζάρει ημίγυμνη στο Instagram