Χοιρινό που λιώνει στο στόμα – Κομμάτια ιδανικά για σιγομαγειρέματα
NewsroomΕντάξει, διανύουμε καιρούς που διαβάζουμε για «σιγομαγειρεμένα» φαγητά και αντί να σκεφτόμαστε το γεύμα, σκεφτόμαστε το …ρεύμα. Ωστόσο για τα γιορτινά τραπέζια όλο και κάποια εξαίρεση θα κάνουμε, αφού το χοιρινό που μαγειρεύτηκε αργά και πήρε το χρόνο του είναι ζουμερό, τρυφερό και γευστικά ακαταμάχητο.
Πώς διαλέγουμε κομμάτι για σιγανό μαγείρεμα
Δεν κάνουν όμως όλα τα μέρη του χοιρινού για μαγείρεμα με τις ώρες. Θέλει κομμάτια που να έχουν λίπος ή κολλαγόνο ή συνδυασμό. Αν σκέφτεστε να σιγομαγειρέψετε το χοιρινό κρέας με κρασί, μπίρα ή ακόμη και με νερό, διαλέξτε μέρη όπως η άκοπη παντσέτα (κοιλιά), ο λαιμός και αυτός ως ενιαίο κομμάτι, το ολόκληρο μπούτι, η σπάλα ή τα κότσια. Φροντίστε να βάλετε αρκετά υγρά στο φαγητό και κρατήστε τη θερμοκρασία χαμηλή έως μέτρια.
Tip για πιο ζουμερό κρέας
Αφήνουμε τα μεγάλα κομμάτια κρέατος μετά το σιγανό μαγείρεμα για τουλάχιστον 10 λεπτά να ξεκουραστούν πριν τα κόψουμε, αλλιώς θα χαθούν πολύτιμοι ζωμοί.
> Δείτε επίσης: Χοιρινό για τα Χριστούγεννα – 7 συνταγές, η μια καλύτερη απ’ την άλλη
- Κακοκαιρία διαρκείας τις ημέρες των Χριστουγέννων: Πού χτυπούν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Οι περιοχές που θα ντυθούν στα «λευκά»
- Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Σε επιφυλακή οι Αρχές στην Αθήνα - Τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται
- ΕΦΕΤ: Συμβουλές και οδηγίες στους καταναλωτές για ασφαλή εορταστικά γεύματα
- Χρήστος Μάστορας: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, το λάθος στην ελληνική ταυτότητα και οι αναμνήσεις με τη γιαγιά του