Food & Drink|26.10.2018 12:17

Σπιτικά και πολύ λαχταριστά κεφτεδάκια

Newsroom

Πλάθω κεφτεδάκια με τα δυο χεράκια... Παραλλαγή του παιδικού άσματος «πλάθω κουλουράκια». Θα χρειαστείτε 5 λεπτά για να τα πλάσετε κι άλλα 30 για να τα μαγειρέψετε... Και καλή σας απόλαυση!

Υλικά

  • 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 φρυγανιές
  • 1 αβγό
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κούπα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για το τηγάνισμα

  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο προαιρετικά αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε τις φρυγανιές και μόλις ρουφήξουν τα νερά τις στύβουμε. Τις ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τον κιμά και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το κρεμμύδι (χωρίς ζουμιά), αλάτι-πιπέρι, δυόσμο, ρίγανη, το αβγό και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά για να ενωθεί το μείγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια ομοιόμορφα.
  3. Αφήνουμε πρώτα να κάψει το λάδι και τα τηγανίζουμε. Προαιρετικά αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα τινάζουμε ελαφρά πριν τα βάλουμε στο τηγάνι.
  4. Στην αρχή το μάτι να είναι στο δυνατό, για να τηγανιστούν καλά τα κεφτεδάκια από τη μια μεριά. Όταν θα δείτε ότι ροδοκοκκίνισε η μία πλευρά, τα γυρίζετε και χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας.
κιμάςκεφτεδάκιακρέας