Food & Drink|01.01.2023 14:22

Όλα ρόδινα - Συνταγές με ρόδι για το καλό!

Newsroom

Γουρλίδικα και καλότυχα να είναι τα τραπεζώματα του 2023 με όλα τα καλά του κόσμου πάνω τους και όλα τα αγαπημένα πρόσωπα γύρω τους!

Δεν χρειάζεται να σπάσετε το ρόδι στο κατώφλι την Πρωτοχρονιά για καλή τύχη και αφθονία... Μπορείτε να το σπάσετε και στην κουζίνα σας και να απολαύσετε τους εξαιρετικά υγιεινούς ρουμπινί καρπούς του σε δροσερούς χυμούς, σε ντρέσινγκ, σε ορεκτικά και κυρίως πιάτα. Πιλάφια και κους κους, σάλτσες και γλάσα, μαρινάτες και ντιπ, όλα γίνονται πιο ...ρόδινα με λίγο από το μαγικό φρούτο εντός τους.

Πώς καθαρίζεται εύκολα το ρόδι

Για να τα κάνουμε αυτά βέβαια θα πρέπει πρώτα να το καθαρίσουμε. Δείτε πώς θα καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα το ρόδι πατώντας εδώ. 

Συνταγή για μοσχαράκι με πορτοκάλι και ρόδι

Το μοσχαράκι καραμελώνει στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα, σβήνεται με κονιάκ μετά σιγοβράζει στο ζωμό μέχρι να γίνει πολύ, πολύ τρυφερό. Σε μια όμορφη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού, κομμένο σε λεπτές φέτες, περιχυμένο με τη σάλτσα και πασπαλισμένο με σποράκια ροδιού, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για κολοκύθα γεμιστή με ρύζι, κάστανα, κουκουνάρι και ρόδι

Είναι ένα θαυμάσιο vegan πιάτο (αν δεν προσθέσετε το βούτυρο) κι ένα πολύ ωραίο συνοδευτικό για τα κρέατα των γιορτών που κάνει το συνηθισμένο ρύζι να φαίνεται... φτωχό. Δείτε τη συνταγή πατώντας εδώ.

Συνταγή για πράσινη σαλάτα με ρόδια και καρύδια

Λίγο ρόδι και στην πιο απλή σαλάτα τη μεταμορφώνει σε γιορτινό πιάτο. Πόσο μάλλον όταν έχει και βινεγκρέτ ροδιού. Δείτε πώς θα τη φτιάξετε πατώντας εδώ.

Συνταγή για γαλοπούλα γεμιστή με ρύζι και κιμά γαρνιρισμένη με δαμάσκηνα και ρόδια

Εντυπωσιακή και πεντανόστιμη η γιορτινή αυτή γαλοπούλα θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ. 

ρόδιαγαλοπούλαρόδισυνταγέςγιορτινό τραπέζισαλάτα